Samsung rolt spraakassistent Bixby Voice uit naar meer dan 200 landen: ook in Nederland

Samsung heeft bekend gemaakt dat vandaag, 22 augustus, Bixby Voice in meer dan 200 landen wordt uitgerold. Bixby Voice is de slimme spraakassistent op de Galaxy S8 en Galaxy S8+. Ook in Nederland kun je de assistent gebruiken, maar wel door een aantal stappen te volgen.

Bixby Voice op Galaxy S8

Bixby is een persoonlijke assistent die voor het eerst te vinden was op de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. De assistent moest een alternatief zijn voor bijvoorbeeld Google Now en doet een beetje denken aan Siri. Bij de release waren de functies echter beperkt en kon je alleen de kaarten gebruiken in de Bixby-app.

Samsung Galaxy S8+ Bixby

Gebruikers in Zuid-Korea en de Verenigde Staten kunnen sinds enige tijd gebruik maken van de spraakbesturing. Nu heeft Samsung bekend gemaakt stembesturing in meer dan 200 landen beschikbaar te maken. Bixby Voice werkt hierdoor ook in Nederland en België.

Echter ondersteunt Bixby Voice nog niet de Nederlandse taal, maar alleen Engels en Zuid-Koreaans. Je dient je Galaxy S8(+) dan ook ingesteld te hebben in het Engels of Zuid-Koreaans. Vervolgens kun je de dienst activeren met de Bixby-button of door ‘Hi Bixby’ te zeggen. Daarna kun je je vraag stellen. Zo kun je een timer instellen, het blauwlichtfilter activeren of bijvoorbeeld de opdracht geven om een foto naar je moeder te sturen.

Het is onduidelijk of de Nederlandse taal op (korte) termijn zal worden toegevoegd. We schatten deze kans niet al te groot. Ook Google heeft namelijk nog altijd niet de Nederlandse taal toegevoegd aan Google Now. De spraakbesturing wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold. Het kan dus zijn dat nog niet voor iedereen Bixby Voice beschikbaar is.

Bixby Voice zal ook te vinden zijn op de Samsung Galaxy Note 8. Dit toestel wordt morgen aangekondigd.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Bedankt voor de screenshots, Henk!

Lees ook

Reageer op dit artikel