Samsung begint met uitrol spraakassistent Bixby Voice; als eerst in VS

Samsung is eindelijk begonnen met het uitbreiden van de functies in de digitale assistent Bixby. Vanaf nu krijgen gebruikers in de Verenigde Staten als eerst ook toegang tot de spraakassistent; Bixby Voice.

Bixby Voice

Voordat de aankondiging van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ plaatsvond, kondigde de Koreaanse fabrikant al haar eigen assistent aan voor op onder andere smartphones; Bixby. Het moest een alternatief zijn voor Google Now en je helpen bij uitvoeren van acties en andere dingen. Echter ontbrak er een toch wel belangrijke feature; Bixby Voice.

Samsung Bixby Voice

In de Verenigde Staten is Samsung vanaf nu begonnen met het uitrollen van de spraakassistent-functie. De feature wordt daar vanaf nu uitgerold voor de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Omdat er een aantal problemen bekend waren met de grammatica en Engelse begrippen werd de uitrol voor de VS uitgesteld.

Dankzij Bixby Voice kunnen spraakopdrachten uitgevoerd worden met de assistent van Samsung. Denk aan het nemen van een screenshot, het inschakelen van de zaklamp, maken van een selfie en nog veel meer. Voornamelijk bij Samsung-apps moet Bixby uitkomst bieden. In de toekomst worden naar verwachting apps van derden ook toegevoegd. Zo zouden nu apps als Play Music, Google Maps, YouTube en Facebook getest worden.

Het is nog niet bekend wanneer we in Nederland gebruik kunnen maken van Bixby Voice. Vermoedelijk zijn eerst de grotere (Europese) landen aan de beurt. Overigens werkt ook de eigen Assistant van Google nog altijd niet in het Nederlands met spraakopdrachten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel