Nieuwe update Galaxy S8 blokkeert definitief eigen acties Bixby-button

De Bixby-button op de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ dient als snelkoppeling naar de assistent van Samsung. Echter is niet iedere gebruiker daar zo enthousiast over en koppelen ze de button graag aan een andere app. Daar steekt Samsung nu definitief een stokje voor.

Galaxy S8 Bixby-button

In onze Samsung Galaxy S8+ review waren we over het toestel erg enthousiast, maar had Samsung de Bixby-button gerust weg mogen laten. Niet alleen omdat je hem vaak per ongeluk indrukt, Bixby is in Nederland nauwelijks bruikbaar.

Vlak na de release werd het mogelijk via een omweg om een alternatieve snelkoppeling aan de Bixby-button te koppelen. Zo kon je bijvoorbeeld een eigen gekozen app openen in plaats van de assistent. Met een update werd dit echter niet meer mogelijk. Toch verscheen er al snel weer een andere omweg waarmee je alsnog een eigen actie er aan kon koppelen.

In de Verenigde Staten is Samsung er nu helemaal klaar mee en rolt het bedrijf wederom een update uit voor de Galaxy S8 en Galaxy S8+. Alle mogelijke vormen van omzeiling van de verplichte Bixby-acties worden hiermee geblokkeerd en de zogenoemde ‘remapping-apps’ werken dan definitief niet meer. Op moment van schrijven is de software-update nog niet in Nederland en België beschikbaar, maar naar verluidt zal de update ook wereldwijd uitgerold gaan worden. Niet alle updates die Samsung voor het toestel uitbrengt zijn geliefd. Eerder werden bijvoorbeeld de opties van de navigatiebalk al beperkt met een update.

Update 13 juli: Een ontwikkelaar van de app bxActions heeft naar eigen zeggen toch een oplossing gevonden om de beperking van Samsung te omzeilen. Een ‘remap’ van de Bixby-button zou met deze app weer moeten werken.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel