De verrassing van het MWC: Wiko onthult Wiko View2-serie met notch en 19:9 display

De Franse fabrikant Wiko heeft op het Mobile World Congress menig persoon verrast met het onthullen van de Wiko View2-serie. Het merk heeft in alle stilte een stijlvolle smartphone gerealiseerd, waarbij we de Wiko View2 en View2 Pro zien met een beeldverhouding van 19:9 en een inham boven het scherm.

Wiko View2

Waar de trend werd gezet door fabrikanten om toestellen met een beeldverhouding van 18:9 uit te brengen, brengt Wiko nu toestellen uit met een 19:9 beeldverhouding. Het gaat om de Wiko View2 en Wiko View2 Pro die allebei op het Mobile World Congress zijn aangekondigd. We kunnen stellen dat deze stap van Wiko erg onverwacht komt, en zeker interessant is.

Wiko View2

Alles bij de Wiko View2 draait om het design. Hierbij zien we de invloed van toestellen als de Essential Phone en de iPhone X; want bovenaan het scherm zien we een kleine inham voor de front-camera en sensoren. Hierdoor wordt vrijwel de volledige voorkant van de smartphone benut door het scherm, iets wat we nog maar zelden hebben gezien van fabrikanten.

De behuizing is vervaardigd uit metaal met een chroom-effect in elegante kleuren, zo omschrijft Wiko de View2-serie. Het 2.5D display heeft een anti-vingerafdruklaag en je kunt een seconde uit een video knippen om te gebruiken als live wallpaper. Beide toestellen hebben een schermgrootte van 6,0 inch met een HD+ resolutie van 1440 x 720 pixels.

Wiko View2 Pro

Camera

De Wiko View2 is voorzien van een enkele 13 megapixel camera en de View2 Pro heeft een dual-camera met 16 megapixel. Hierbij heeft de Pro een diafragma van f/1.75, de View2 van f/2.0. Tevens is er PDAF autofocus voor scherpe, heldere foto’s, zo belooft de van oorsprong Franse fabrikant. Bij de View2 Pro zorgt de extra lens voor een extra brede beeldhoek van 120 graden. Allebei de devices hebben portretvervaging voor een mooie portretfoto. Ook belooft het dankzij tal van toevoegingen de beste fotokwaliteit. De Pro is ook voorzien van slow-motion video-opname.

Dankzij Zoom In & Follow op de View2 Pro kun je een object te selecteren waarna dat onderwerp automatisch gevolgd wordt en hierop ingezoomd kan worden. Zowel de camera aan de voorkant als aan de achterkant heeft ondersteuning voor beeldstabilisatie.

Wiko View2

Oreo. Puur Android

Een opvallende stap van Wiko. Het bedrijf spreekt over een ‘pure Android beleving’. Dit doet vermoeden dat we hier te maken zouden kunnen hebben met een Android One-toestel. Als dit inderdaad het geval is, dan is dit een enorme stap voor Wiko. Updates bleven namelijk vaak uit bij de Franse fabrikant, en bij Android One zorgt Google zelf voor drie jaar beveiligingsupdates en twee jaar voor software-updates. We hebben de vraag uitstaan of dit inderdaad Android One betreft. De toestellen draaien vanuit de fabriek op Android 8.0 Oreo.

Wiko View2 serie

Zowel de Wiko View2 als de Wiko View2 Pro zijn voorzien van NFC en laten je het toestel ontgrendelen middels gezichtsherkenning. Tevens is aan de achterkant een vingerafdrukscanner aanwezig. De View2 wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 435 1.4GHz octa-core processor, de View2 Pro door een 1.8GHz octa-core Qualcomm Snapdragon 450 processor. In beide gevallen is de accucapaciteit 3000 mAh en is er een 16 megapixel front-camera.

Bij de View2 vinden we verder 3GB RAM en 32GB opslagruimte, wat uit te breiden is met een geheugenkaart van maximaal 128GB. Wiko heeft de View2 Pro uitgerust met 4GB RAM, 64GB opslagruimte en een slot voor een geheugenkaart van maximaal 256GB. Allebei de devices hebben ondersteuning voor dual-sim.

Wiko zou de toestellen in het tweede kwartaal (april/mei) willen uitbrengen voor circa 200 euro (voor de View2) en 300 euro voor de View2 Pro.

De Franse fabrikant kondigde vandaag ook drie nieuwe View en de nieuwe Y-serie aan.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel