Wiko overgenomen door Chinees bedrijf: wat gaat er veranderen?

De Franse fabrikant Wiko is een smartphonefabrikant waarvan regelmatig interessante toestellen verschijnen voor een interessante prijs. Nu heeft het bedrijf bekend gemaakt dat het is overgenomen door een Chinees bedrijf. We zetten de details op een rij.

Wiko overgenomen

Middels een persbericht heeft het Franse Wiko laten weten dat het een fusie is aangegaan met het Chinese Tinno. Hoewel Wiko volledig Frans zegt te zijn, was Tinno al voor een groot deel eigenaar van de aandelen van de smartphonefabrikant.

Met de fusie wil Wiko de positie in de internationale markt versterken. Wiko blijft zich richten in de marktexpertise, strategie en sales. Tinno zal de kennis van de sector en productie gebruiken voor een verbetering van de positie. Volgens Wiko staat het bedrijf in de top vijf van meest verkochte smartphonemerken. Vooral in thuisland Frankrijk doet het bedrijf goede zaken.

Wiko Wim interface

Wat gaat er veranderen?

We hebben Wiko naar aanleiding van het persbericht een aantal vragen gesteld. Wat gaat er voor de consument veranderen? Gaat de naam Wiko verdwijnen? Monique Alvares, Marketing en Communicatie Manager bij Wiko geeft ons de volgende reactie;

“De naam Wiko blijft bestaan en de activiteiten worden gewoon voortgezet vanuit Marseille. De consument zal niets merken van de fusie. We zullen nu met een nog nauwere samenwerking beter in staat zijn verder te groeien op de internationale markt.”

Het merk zal tijdens de komende editie van het Mobile World Congress een aantal nieuwe producten lanceren, zo maakte Wiko bekend. De persconferentie staat gepland op maandag 26 februari om 16:00 uur.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel