CEO: ‘Wileyfox blijft bestaan maar moet eerst reorganiseren’

Wileyfox zit in financiële problemen sinds het omvallen van de Russische bank Promsvyazbank die kapitaal verstrekte aan Wileyfox. Nu die bank onder toezicht staat van de Russische centrale bank is de geldstroom naar Wileyfox afgesneden. CEO Michael Coombes zegt dat het bedrijf in geherstructureerde vorm door zal gaan.

Wileyfox kan mogelijk door

De CEO van Wileyfox zei tegen Mobile News dat het bedrijf mogelijk een doorstart kan maken na het oplossen van diverse problemen. De financiële problemen ontstonden na het omvallen van de Russische bank PSB, waardoor Wileyfox toegang tot haar kapitaal verloor. Volgens bronnen zijn al zeker vijftig medewerkers hun baan kwijtgeraakt. Wat de herstructurering van het bedrijf verder gaat betekenen en of dat meer banen gaat kosten is nog onduidelijk.

De CEO maakt niet duidelijk welk onderdeel van Wileyfox zal continueren. De problemen zouden zich afspelen in de Europese tak van het bedrijf. Wileyfox International zou geen financiële problemen kennen. De klantenservice blijft in de tussentijd wel bereikbaar voor klanten waardoor de toestellen gewoon worden gerepareerd en geüpdatet. Ook staat een nieuwe smartphone in de startblokken voor lancering, zo zou de Wileyfox Pro met Windows Phone nog deze maand uit worden gebracht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel