Wileyfox in grote financiële problemen: merk is bijna failliet

Opmerkelijk nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. De Britse fabrikant Wileyfox is bankroet. Het merk kwam positief in het nieuws met betaalbare, vrij uitgebreide toestellen die nog lang voorzien werden van updates. De toekomst is nu onzeker.

Wileyfox bankroet

Een ex-medewerker van fabrikant Wileyfox heeft een topic geopend op Reddit waarin het praat over het merk Wileyfox. Volgens hem staat het merk ‘in Administration’, wat betekent dat het merk op het randje staat van een faillisement en dat het onder curatele staat.

De Britse fabrikant Wileyfox kwam in oktober 2015 in het nieuws toen bekend werd dat het merk in Nederland verkocht zou gaan worden. Met geliefde toestellen als de Spark en Swift wist het merk veel consumenten te overtuigen. Smartphones waren voorzien van Cyanogen, wat later vervangen werd door een meer standaard Android-ervaring. Enkele weken geleden werden diverse toestellen nog voorzien van de beveiligingsupdate van januari 2018.

Wileyfox Swift 2X Blauw

Dat het merk bankroet is, betekent niet direct het einde voor Wileyfox. Echter is de toekomst niet heel rooskleurig. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn dat het bedrijf nieuwe eigenaren vindt zodat het bedrijf door kan gaan. Wileyfox gaf eerder aan bezig te zijn aan het ontwikkelen van updates naar Android Oreo, maar dit lijkt door een mogelijk faillisement niet door te gaan.

Er zouden nu twee curators aangesteld zijn. De toekomst moet uitwijzen of een doorstart/herstructurering een mogelijke oplossing is voor Wileyfox.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel