Wileyfox komt met twee Cyanogen-smartphones naar Nederland

De Britse fabrikant Wileyfox komt volgende maand naar Nederland met twee van haar smartphones. Het gaat om de Wileyfox Swift en Wileyfox Storm. Beide toestellen draaien op Cyanogen 12.1 wat gebaseerd is op Android 5.1 Lollipop.

Wileyfox

Begin september schreven we al over de Wileyfox Swift, een smartphone van Britse makelij die ook zijn weg naar Europa zou vinden. Wileyfox zal vanaf volgende maand naar Nederland komen met twee toestellen; de Wileyfox Swift en de Wileyfox Storm.

Opvallend aan de twee toestellen is dat de smartphones draaien op Cyanogen 12.1. Dit besturingssysteem is gebaseerd op Android 5.1 Lollipop en geeft je daardoor ook gewoon toegang tot de Google Play Store en dergelijke. Het voordeel van Cyanogen is dat deze versie van het besturingssysteem de gebruiker meer laat aanpassen.

Hetgeen wat aangepast kan worden is erg verschillend. Van icoontjes als de kleuren van menu’s. Het geeft je net wat meer vrijheid dan standaard Android-smartphones. Daardoor is Cyanogen vooral geliefd bij de echte techneuten die graag aan hun smartphone tweaken.

Wileyfox Swift

Wileyfox Swift

De Wileyfox Swift is een smartphone met een Qualcomm Snapdragon 410 processor. Dit is een quad-core processor met een rekenkracht van 1,2GHz. Daarnaast is er het 5,0 inch display, het 2GB aan RAM-geheugen en 16GB aan intern geheugen wat uitgebreid worden met een geheugenkaart. De camera telt 13 megapixel en de front-camera heeft 5 megapixels. NFC moet gemist worden, maar uiteraard is er wel bluetooth, WiFi (2.4GHz) en een 2500 mAh accu.

wileyfox storm

Wileyfox Storm

Voor 120 euro meer heb je de Wileyfox Storm. Dit toestel is voorzien van een 5,5 inch beeldscherm met een Snapdragon 615 octa-core processor met 3GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen wat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart. De 20 megapixel camera, aangevuld met de 8 megapixel front-camera laat je de mooiste foto’s schieten. De capaciteit van de Wileyfox Storm is 2500 mAh.

Wileyfox verkrijgbaarheid

Zowel de Wileyfox Storm als de Wileyfox Swift liggen vanaf begin november in de Nederlandse (web-)winkel. De prijs van de Swift bedraagt 179 euro en voor 299 euro heb je de Storm. Vanaf 09 november zullen de toestellen uitgeleverd gaan worden.

Lees ook

Reageer op dit artikel