Huawei G8: modieuze, betaalbare smartphone uitgebracht in Nederland

Huawei heeft een drukke week achter de rug met de komst van nieuwe smartphones. Vanaf vandaag ligt ook de Huawei G8 in de Nederlandse winkels. Deze modieuze, stijlvolle smartphone is de opvolger van de Huawei Ascend G7 die vorig jaar werd uitgebracht. Met de Huawei G8 heb je een niet al te dure, maar wel uitgebreide smartphone.

Huawei G8

De Huawei G8 is geland op Nederlandse bodem, zo ontdekte we vandaag. Het is niet het eerste Huawei-toestel wat deze week in Nederland werd uitgebracht. De Chinese fabrikant kwam deze week al met de Huawei Mate S en de uitgebreide en erg betaalbare Huawei Y6 naar Nederland. De Huawei G8 werd begin september aangekondigd, het toestel volgt de Ascend G7 op waarover we erg positief waren in onze Huawei Ascend G7 review.

Huawei G8

Huawei heeft de Huawei G8 voorzien van een 5,5 inch Full-HD display en een volledige metalen behuizing. De Snapdragon 616 octa-core processor heeft een rekenkracht van vier keer 1.5GHz en vier keer 1.2GHz. Daarnaast draait het toestel op Android 5.1 Lollipop met daaroverheen de Huawei-skin EMUI 3.1. Dat Huawei aandacht heeft besteed aan de prestaties is duidelijk, want er is ook 3GB aan werkgeheugen beschikbaar en 32GB intern geheugen. Met een geheugenkaart kan het geheugen uitgebreid worden met maximaal 128GB.

Huawei G8

Snel even wat opzoeken is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. De Huawei G8 is dan ook voorzien van 4G-ondersteuning en natuurlijk ook van WiFi. Ook is er NFC en Bluetooth aanwezig op de smartphone. Het schieten van foto’s gebeurt met de 13 megapixel camera die voorzien is van autofocus en natuurlijk de flitser. Aan de voorzijde is de 5 megapixel camera geplaatst voor het maken van selfies. De vingerafdrukscanner maakt het mogelijk om het toestel te ontgrendelen met je vingerafdruk.

Huawei G8

Huawei belooft met de Huawei G8 een geweldige geluidskwaliteit te leveren. De accu is ook voorzien van voldoende capaciteit, namelijk 3000 mAh. De uitgebreide Huawei G8 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. De gouden Huawei G8 komt eind deze maand naar Nederland. De Huawei G8 is leverbaar met een interessant prijskaartje van 399 euro. Het toestel kan je aanschaffen bij onderstaande webwinkels.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel