Huawei Y6: opvallend scherp geprijsde smartphone uitgebracht

Huawei heeft de Huawei Y6 uitgebracht in Nederland. Opvallend aan de Huawei Y6 is de scherpe prijs en de uitgebreide mogelijkheden zoals 4G, Android 5.1 Lollipop, een krachtige accu en dual-sim ondersteuning. Alle details van de Huawei Y6 zetten we voor je op een rij.

Huawei Y6

De Huawei Y6 is vanaf vandaag beschikbaar in de Nederlandse winkels, zo kwamen we tot de ontdekking. Het toestel mag met minder dan 150 euro erg voordelig geprijsd zijn, op de mogelijkheden en functies van de Huawei Y6 is allerminst bezuinigd.

Huawei Y6

Vormgeving en prestaties

Huawei heeft de Y6 voorzien van een 5,0 inch beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Daarbij is er een Snapdragon 210 quad-core processor aanwezig die een rekenkracht levert van 1.1GHz. Het dual-sim exemplaar van de Y6 levert 2GB aan RAM-geheugen terwijl de Y6 met een enkel simkaart-slot je voorziet van 1GB werkgeheugen. De Huawei Y6 draait op Android 5.1 Lollipop en is daarmee zeker nog bij de tijd.

Huawei Y6

Camera en geheugen

Foto’s kan je schieten met de 8 megapixel camera of met de 2 megapixel front-camera. Bestanden zoals foto’s, video’s, muziek en documenten kan je op het 8GB interne geheugen opslaan. Mocht je hieraan niet voldoende hebben, dan kan je dit geheugen uitbreiden met een geheugenkaart.

Huawei Y6

Accu en netwerk

Opvallend is ook de grootte van de accu. Met een capaciteit van 2200 mAh is deze alles behalve klein te noemen. De Huawei Y6 geeft je niet alleen de mogelijkheid om via WiFi en 3G te internetten, maar ook via 4G kan gebruik gemaakt worden van het internet. De Huawei Y6 komt beschikbaar naast de eerder uitgebrachte Huawei Y5, die ook compleet uitgerust is en 50 euro voordeliger is.

Verkrijgbaarheid

De Huawei Y6 is vanaf nu te koop voor ongeveer 150 euro. Via onderstaande button vind je een compleet overzicht van specificaties, prijzen en nieuwsberichten omtrent de Huawei Y6.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel