Huawei Ascend P7: Android 5.1.1 Lollipop update vanaf nu beschikbaar

Huawei is eindelijk begonnen met het uitrollen van Android 5.1.1 Lollipop voor de Huawei Ascend P7. Eerder dit jaar werd de Lollipop-update voor het vlaggenschip van vorig jaar al beloofd, en nu lijkt het moment eindelijk te zijn aangebroken. De Android 5.1.1 Lollipop update voor de Huawei Ascend P7 brengt tevens de nieuwe EMUI 3.1 skin. We hebben de wijzigingen voor je op een rij gezet.

Huawei Ascend P7: Android 5.1.1 Lollipop

Huawei lijkt te zijn begonnen met de uitrol van Android 5.1.1 Lollipop in Nederland. DroidApp kreeg van meerdere gebruikers deze berichten. Navraag bij een aantal andere Huawei Ascend P7-bezitters lijkt het erop dat nog niet iedereen de update kan installeren, waardoor het hier lijkt te gaan om een gefaseerde uitrol. De update zal over-the-air (OTA) uitgerold gaan worden voor het toestel wat in 2014 het vlaggenschip van Huawei was.

DroidApp-lezer Bas laat ons weten dat Huawei in oktober en november de update zal uitrollen voor de Ascend P7. De eerste toestellen hebben de update inmiddels binnengekregen. Wanneer je de update precies krijgt hangt af van de provider en de versie van het toestel. Bas heeft ons een reeks screenshots gestuurd, waarin de nieuwe interface te bewonderen is.

Huawei P8 - Ascend P7 header

Verbeteringen

Bas laat weten dat Lollipop op de Ascend P7 zeker verbeteringen brengt. Hij ervaart dat het toestel veel sneller werkt. Ook zijn de icoontjes er net iets mooier op geworden en werkt het geheel soepeler en sneller. Bij gemiddeld gebruik is een gemiddelde accuduur van twee dagen te behalen, zo laat Bas aan DroidApp weten.

Geruchten over Android 5.1.1 Lollipop voor de Huawei Ascend P7 doken in april van dit jaar al op en inmiddels heeft ook de Huawei Ascend Mate 7 de Lollipop-update ontvangen. Wel zocht Huawei enkele maanden geleden naar Lollipop beta-testers voor de P7. De definitieve software-versie met Android 5.1.1 Lollipop krijgt het versienummer B830.

Downloaden

Zoals gezegd zal Huawei in de komende weken de update voor de Huawei Ascend P7 gefaseerd uitrollen. Hierdoor kan het zijn dat de ene gebruiker hem eerder heeft dan de ander. De smartphone zal een melding geven als de update klaarstaat. Als je niet kunt wachten, volg dan de onderstaande stappen om handmatig te controleren of de update voor je toestel beschikbaar is.

  • Ga naar ‘Instellingen’
  • Scroll naar beneden en kies voor de optie ‘Systeemupdates’
  • Selecteer ‘Online update’
  • Controleer vervolgens handmatig of er updates aanwezig zijn

Lees ook

Reageer op dit artikel