Huawei Ascend Mate 7: Android 5.1.1 Lollipop nu beschikbaar

Huawei heeft vandaag de update voor de Huawei Ascend Mate 7 vrijgegeven. De update die voor het toestel klaar staat betreft Android 5.1.1 Lollipop met EMUI 3.1, de nieuwe Huawei-interface skin.

Huawei Ascend Mate 7: Lollipop update

In april doken de eerste berichten op dat Huawei voor diverse toestellen de update naar Android Lollipop zou gaan uitbrengen. Dit moest in mei al gaan gebeuren, volgens de geruchten. Nu, zo’n vijf maanden later is het startschot voor de updates gegeven. De Huawei Ascend Mate 7 kan vanaf nu Android 5.1.1 Lollipop verwachten met de nieuwste Huawei-skin; EMUI 3.1.

Huawei Ascend Mate 7

De Huawei Ascend Mate 7 werd ongeveer een jaar geleden uitgebracht door Huawei. Het toestel heeft een metalen behuizing, een 6,0-inch display en een vingerafdrukscanner aan de achterzijde.

Huawei heeft op haar website de bestanden voor de update gepubliceerd waarmee gebruikers handmatig de update kunnen installeren. Wel is het aan te raden vooraf een back-up te maken zodat je geen bestanden kwijt bent na de update, iets wat bij deze manier van installeren wel een risico is. De verwachting is dat Huawei de Lollipop-update in de komende weken ook via OTA (dus via het toestel zelf) aan zal gaan bieden.

Mocht je zelf aan de gang willen, dan kan je hier de Lollipop-update voor de Mate 7 vinden. Download het juiste ZIP-bestand (afhankelijk van het aantal interne geheugen 16GB of 32GB). De map DLOAD moet je vervolgens kopiëren naar de hoofdmap van het geheugen van de telefoon, waarna je via ‘updater’ de update kunt installeren. Het downloaden en installeren van de update is op eigen risico. Wil je geen risico lopen, dan raden we je aan op de OTA-update te wachten.

Lees ook

Reageer op dit artikel