Huawei Mate S aangekondigd: smartphone vol mogelijkheden [update]

De Chinese fabrikant heeft voor de officiële start van IFA 2015 de Huawei Mate S aangekondigd. De Huawei Mate S is voorzien van diverse interessante technologieën zoals Force Touch waarbij de weegschaal de deur uit kan. Huawei zal de Mate S nog deze maand in de winkels liggen. We zetten alle details voor je op een rij.

Huawei Mate S

Zojuist heeft Huawei voor het begin van de elektronicabeurs IFA een nieuwe smartphone aangekondigd. De Huawei Mate S is al meerdere keren opgedoken en vandaag is het toestel dan officieel uit de doeken gedaan. Het toestel doet ons direct denken aan een HTC, zoals de HTC One M8 en daarbij is het ontwerp van de Huawei Ascend Mate 7 als basis genomen.

Huawei Mate S

Dit toestel heeft ook een aluminium-behuizing en heeft dezelfde herkenbare uitstraling aan de achterzijde met de randen en lijnen, die overigens fungeren als antenne. Het toestel heeft een lichte ‘curve’ waardoor het toestel nog fijner in de hand ligt. Op het dunste punt is de Huawei Mate S slechts 2,65 millimeter dik. Goed om te weten is dat het toestel waterdicht is!

Huawei Mate S

Display en Force Touch

De Huawei Mate S heeft een 5,5 inch Super AMOLED Full-HD-display waarbij gebruik gemaakt wordt van zogenoemd ‘2.5D glass’. Dit staat voor een lichte buiging in de afloop van het beeldscherm, in plaats van een rechte rand. Dit komt de gevoeligheid en bruikbaarheid van het touchscreen ten goede.

Huawei Mate S Force Touch

Wat opvalt is de nieuwe aanraaktechnologie (Force Touch) van het beeldscherm. Deze is vergelijkbaar met Apple Force Touch en kan aanvoelen of je hard of zacht drukt en kan daarbij ‘reactie geven’ middels haptic feedback. Ook kan je weegschaal volgens Huawei de deur uit, want het scherm zou zelfs het gewicht kunnen berekenen van iets wat op het scherm ligt. Overigens is het goed te weten dat deze functie niet standaard op de Mate S is te vinden, maar in geselecteerde (nader te bepalen) regio’s uitgebracht gaat worden als aparte versie van de Mate S. (zie update onderaan het bericht)

Huawei Mate S Force Touch

Met verschillende gebaren kan je bepaalde handelingen verrichten, zo kan je bijvoorbeeld een ‘C’ schrijven waarna de camera-app geopend zal worden en bij de ‘W’ de weer-app. Daarnaast kan je net als bij de Huawei P8 bepaalde handelingen verrichten met je knokkels. Huawei maakt het mogelijk om gepersonaliseerde thema’s in te stellen bij de Huawei Mate S. De Huawei Mate S is voorzien van Dual-SIM ondersteuning, en met beide simkaarten kan gebruik gemaakt worden van het 4G-netwerk.

Huawei Mate S

Huawei voorziet de Huawei Mate S van een Kirin 935 octa-core processor. Onder de motorkap van de Mate S is verder 3GB RAM-geheugen aanwezig, 32GB intern geheugen wat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart, Android 5.1.1 Lollipop met EMUI 3.1 en een 2700 mAh accu. De accu ondersteunt snelladen waarbij tien minuten laden je weer twee uur laat bellen. De camera op de Huawei Mate S telt 13 megapixel aan de achterkant en 8 megapixel aan de voorkant. Aan de achterkant van de Huawei Mate S vinden we eveneens een vingerafdrukscanner.

De Huawei Mate S zal voor 649 euro in de winkels komen te liggen. Vanaf 15 september kan het toestel gepre-orderd worden. Daarbij wordt het toestel aangeboden via de eigen webwinkel vMall, maar ook via de andere bekende winkels. De kleuren waaruit gekozen kan worden in Nederland zijn ‘Mystic Champagne’ en ‘Titanium Grey’. Er komt ook een Huawei Mate S Premium met 64GB intern geheugen, in het roze en goud voor 699 euro.

Update 19:00 uur: Huawei Nederland laat aan DroidApp weten dat de Huawei Mate S met Force Touch niet naar West-Europa zal gaan komen, dus ook niet naar Nederland en België.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel