Huawei P8 vs. Huawei Ascend P7: de grote vergelijking

Huawei bracht medio mei de nieuwe Huawei P8 uit. Dit toestel volgt de populaire Huawei Ascend P7 op, die tot op de dag van vandaag nog steeds goed verkocht wordt. De Huawei P8 is voorzien van allemaal nieuwe snufjes in vergelijking met zijn voorganger. DroidApp zet het verschil tussen de Huawei P8 en de Huawei Ascend P7 op een rij.

Huawei P8 vs. Huawei Ascend P7

Huawei timmert de laatste tijd enorm hard aan de weg. Met de Huawei Ascend P6, Huawei Ascend P7 en de Huawei Ascend G7 heeft het merk al een grote naamsbekendheid neer weten te zetten. In april werden de Huawei P8 en Huawei P8 Max aangekondigd. De Huawei P8-familie werd even later uitgebreid met de Huawei P8 Lite, die ook vanaf nu in de winkels ligt.

Dan de grote vraag, “wat is het verschil tussen de Huawei Ascend P7 en de Huawei P8?” Wij zetten de verschillen op een rij.

Huawei P8 vs. Huawei Ascend P7: de grote vergelijking

Design

Het design van de Huawei Ascend P7 is anders dan die van zijn opvolger; de Huawei P8. De onderkant van de Ascend P7 liep bol af, dit is bij de Huawei P8 niet meer het geval. Wel is de Huawei P8 een stukje groter dan de P7. De Huawei P8 meet 144,9 x 72,1 x 6,4 millimeter terwijl de P7 139,8 x 68,8 x 6,5 millimeter meet.

Op de weegschaal is de Huawei P8 twintig gram zwaarder dan zijn voorganger, een opvallend verschil wat vooral afkomstig is van de strakke metalen unibody-behuizing.

Huawei P8 - Ascend P7

Allebei de toestellen waren goed afgewerkt maar bij de Huawei P8 is dit toch net weer wat beter. De kwaliteit van de afwerking is bij de Huawei P8 gewoon perfect en hebben we niks op aan te merken. De knoppen hebben nauwelijks speling, geen kieren en een fris uiterlijk.

Huawei P8 - Ascend P7

Display

Het beeldscherm van de Huawei P8 is ook iets groter met 5.2 inch tegenover 5.0 inch. De resolutie is daarbij wel hetzelfde gebleven, maar zoals we al in de Huawei P8 review aangaven, is het beeldscherm zeker niet minder daardoor.

Huawei P8 - Ascend P7

Het beeldscherm van beide toestellen is prima in orde. Daarbij kan je bij de Huawei P8 nog een veeg geven over de touch-sensitive toetsen en wordt het scherm wat verkleind. Op het gebied van de kwaliteit van het beeldscherm heeft de Huawei Ascend P7 een wat hogere pixeldichtheid maar zijn allebei de schermen prima in orde.

Interface

De interface van de twee toestellen verschilt slechts een beetje. Huawei heeft de Huawei P8 voorzien van de nieuwste Huawei-skin; EMUI 3.1, daar waar de Ascend P7 nog op EMUI 3.0 draait. Wel zal ook de Huawei Ascend P7 een update krijgen naar de recente EMUI-versie, samen met een Lollipop-update voor de Ascend P7.

Huawei P8 - Ascend P7

Nieuw in de Huawei P8 is bijvoorbeeld de bediening met je knokkels. Dit klinkt komisch maar het heeft wel iets. Je kan bijvoorbeeld door te tikken met je knokkels een screenshot maken. De telefoon herkent automatisch of je je vinger of je knokkels gebruikt. Bij allebei de toestellen kan je gebruik maken van thema’s waarmee je de software van je toestel nog verder kunt opfleuren.

Huawei P8 - Ascend P7

Geheugen en snelheid

Zowel de Huawei P8 als de Huawei Ascend P7 hebben 16GB aan intern geheugen. Mocht dit niet voldoende voor je zijn, dan kan je zonder problemen het geheugen uitbreiden met een geheugenkaartje. Het maximale aantal geheugen wat je erbij kunt stoppen is bij de P8 128GB en bij de P7 64GB. Het werkgeheugen, wat er voor zorgt dat alle taken vloeiend verlopen op het toestel, bedraagt bij de Huawei Ascend P7 2GB en bij de P8 3GB.

Huawei P8 - Ascend P7

De snelheid tussen de twee toestellen verschilt duidelijk op papier. In de praktijk merken we dat de Huawei Ascend P7 het ook nog steeds goed kan bijbenen. De Huawei Ascend P7 wordt aangedreven door een 1.8GHz quad-core processor en de Huawei P8 door een 2GHz octa-core processor. Hiermee zal vooral bij veel multitasken en gamen de P8 duidelijk sneller zijn, wat niet betekent dat de Huawei Ascend P7 traag is.

De snelheid wordt ook medebepaald door de versie van Android. Android 5.0.2 is de versie waar de Huawei P8 op draait. De Huawei Ascend P7 draait nu nog op Android 4.4.2 KitKat en zal later dit jaar voorzien gaan worden van Lollipop, zo is de verwachting.

Huawei P8 - Ascend P7

Camera

De Huawei Ascend P7 presteerde in onze review niet altijd even goed. Na de Ascend P6 met zijn goede camera, die ik ook heb mogen testen hadden ik beter verwacht. De Huawei P8 heeft op dit moment een van de beste camera’s die er in een smartphone is te vinden. Hierin heeft Huawei absoluut stappen vooruit gemaakt.

De 13 megapixel camera van de Huawei P8 is warmer en weet overtuigend beter de verschillen in contrast vast te leggen. We hebben hieronder de foto’s geplaatst waarin duidelijk het verschil te zien is tussen de camerakwaliteit van de Huawei Ascend P7 en de Huawei P8. Daarbij moeten we ook concluderen dat de Huawei Ascend P7 zeker niet slecht is, de Huawei P8 is gevoeliger voor ruis, zo valt op.

Camera P7 - P8

Camera P7 - P8

Geluid

We hebben ook de geluidskwaliteit vergeleken tussen de twee toestellen. Bij beide toestellen is de geluidskwaliteit dik in orde. Wanneer er nauwkeuriger geluisterd wordt, zijn de hogere klanken bij de Huawei P8 net wat warmer. Dit zijn minimale verschillen maar maken het bij de Huawei P8 wel net af.

Accu

De accu van de P7 bedraagt 2500 mAh. De batterij van de Huawei P8 2680 mAh. Ondanks dat die van de nieuwkomer wat groter is, maakt het voor het uithoudingsvermogen van de toestellen niet veel verschil. Allebei de Huawei toestellen zullen bij intensief gebruik het eind van de dag zeker halen.

Huawei P8 - Ascend P7

Welke wordt het?

De Huawei P8 heeft nog veel meer functies, zoals we uitgebreid hebben beschreven in de review. Ook de Huawei Ascend P7 heeft zeker nog meer te bieden. De Huawei P8 is weliswaar groter maar ligt naar onze mening nog steeds perfect in de hand. Huawei heeft met beide toestellen kwaliteit afgeleverd, toch springt de Huawei P8 vooral uit in de geweldige prestaties van de camera.

De Huawei P8 is met een prijskaartje van 499 euro wel een stuk duurder dan de Huawei Ascend P7 die voor 299 euro de winkel uit gaat, een fors verschil van 200 euro. Zeker nu de Huawei P8 Lite ook nog een interessante optie is. Als je portemonnee de doorslaggevende factor is, dan kies je de Huawei Ascend P7 uit deze twee. Wil je een toestel waar Huawei de gegeven feedback bij de Huawei Ascend P7 uitstekend heeft verbeterd, dan kies je de Huawei P8. Van beide toestellen zul je geen spijt hebben.

Als je alles wilt lezen over de twee toestellen, raden we je aan de volgende reviews te lezen:

Lees ook

Reageer op dit artikel