De 9 beste apps van maart 2018 (+ het belangrijkste nieuws)

We zijn op weg naar de lente, althans, dat is de bedoeling. Toch willen we even terugblikken op de afgelopen maand, zoals we dat iedere maand doen. We zagen nieuwe toestellen en ook kwamen diverse nieuwe smartphones in de winkels te leggen. In dat artikel blikken we terug op het nieuws uit maart, plus een overzicht van de 9 beste apps van maart 2018.

Android in maart

In de afgelopen maand zijn een aantal nieuwe smartphones uitgebracht in de Nederlandse winkels. Als eerst natuurlijk de Galaxy S9 en Galaxy S9+ die nu in Nederland verkrijgbaar zijn; (alle prijzen vind je hier). Denk daarbij aan de nieuwe Nokia 7+, die je nu krijgt met gratis Chromecast. Ook werd in de derde maand van 2018 de nieuwe Huawei P20-serie aangekondigd en kwam de Huawei P20 Lite al eerder. Ook zagen we nieuwe Telfort abonnementen en verscheen de eerste Android Go-smartphone in Nederland voor 89 euro; de Nokia 1.

We schreven ook over de verleden tijd van geoblocking en de redding van Wileyfox. HTC kondigde deze maand twee nieuwe toestellen aan in de HTC Desire 12 reeks. Mocht je nog op zoek zijn naar toffe map-wallpapers, bijvoorbeeld van je stad, kijk dan eens naar deze tool van Alvar Carto. Een andere interessante ontwikkeling vinden we bij Samsung; waarbij we schreven over slimme koelkasten waarmee je direct mee bij de Albert Heijn kunt shoppen. Ook werd Android Wear hernoemd naar Wear OS.

Een ander opvallend bericht gaat over Tele2 roaming; wij als Nederlandse gebruikers worden flink benadeeld. En wat natuurlijk helemaal niet in deze samenvatting mag ontbreken, is de aankondiging van Android P, waarbij we ook de meest opvallende veranderingen en de ringtones voor je hebben uitgezocht.

Review en achtergrondartikelen

Op DroidApp hebben we in maart onze zeer uitgebreide Samsung Galaxy S9 review gepubliceerd. Ook kun je alles lezen over een betaalbaar Oreo-toestel, in onze Huawei P Smart review. Een andere leestip gaat over het updatebeleid van Samsung en de rechtszaak die de Consumentenbond heeft aangespannen. In ons uitgebreide artikel over de Samsung updates, gaan we dieper in over de beschuldigingen, waarbij de Consumentenbond zelfs informatie weet te verdraaien.

Vergeten smartphone/telefoon

Ook deze maand hebben we weer een viertal toestellen uitgelicht in onze wekelijkse weekend-rubriek; ‘De vergeten smartphone’ en ‘De vergeten telefoon’. Deze maand waren dat de LG GD510 Pop, T-Mobile G1, Siemens M55 en Vodafone 360 H1 van Samsung.


De beste Android-apps

We hebben ook weer verschillende apps behandeld op DroidApp. We hebben hiervan een selectie gemaakt en de beste apps van maart 2018 vind je in willekeurige volgorde.

The Sims Android

The Sims Mobile

EA heeft na een jaar van testen de game The Sims Mobile uitgebracht voor Android. Net als bij de traditionele sims kun je een karakter aanpassen en je huis aankleden en natuurlijk werk vinden. Je leert andere mensen kennen, en hiervoor kun je ook de multiplayer-modus in het spel gebruiken. Je kunt opdrachten uitvoeren en zo weer beloningen krijgen om bijvoorbeeld nieuwe spullen voor je huis te kopen.

The Sims™ Mobile
The Sims™ Mobile
Ontwikkelaar: ELECTRONIC ARTS
Prijs: Gratis

Lonely Planet Trips

Lonely Planet Trips

Lonely Planet is voor menig reiziger geen onbekende naam. Met het papieren boekwerk onder je arm kun je de hele wereld rondreizen. Nieuw is nu de Lonely Planet Trips app waarmee je nieuwe reizen kunt ontdekken. Tevens is het mogelijk om je eigen inspiratie voor een mooie reis te delen met andere gebruikers. Hierbij kun je natuurlijk je foto’s en video’s delen en tips geven aan andere reizigers.

Trips by Lonely Planet
Trips by Lonely Planet
Ontwikkelaar: Lonely Planet
Prijs: Gratis

Eva Telegram Stickers

Eva voor Telegram

De app Eva voor Telegram is een applicatie waarmee je tal van content voor de chat-app kunt vinden. Denk aan inspiratie voor nieuwe kanalen of een grote database van stickers, die misschien wel van pas komen voor je chatgesprekken. Ook kun je nieuwe inspiratie opdoen voor bots die je kunt gebruiken in Telegram.

Speedtest app 4.0

Speedtest

In de Google Play Store werd onlangs een update uitgebracht voor de Speedtest app. Dankzij de update naar Speedtest 4.0 kun je gebruik maken van de nieuwe vormgeving van de app. Hierbij zijn ook enkele verbeteringen doorgevoerd. Je kunt met Speedtest direct de download- en upload-snelheid van je netwerkverbinding meten.

Speedtest door Ookla
Speedtest door Ookla
Ontwikkelaar: Ookla
Prijs: Gratis

IKEA Place app

IKEA Place

Een interessante app die woonwinkelketen IKEA heeft uitgebracht deze maand is IKEA Place. Wil je je huis anders inrichten, of eventueel een idee krijgen van hoe die ene bank staat in je nieuwe stekkie, dan komt de IKEA Place app wel van pas. Middels ARCore, een augmented reality-technologie kun je virtueel je huis inrichten met de Klippan bank, de Billy boekenkast of de Lack tafel. Erg jammer van de IKEA Place app, is dat de app niet op alle toestellen werkt, omdat deze simpelweg geen ondersteuning bieden voor ARCore.

IKEA Place
IKEA Place
Ontwikkelaar: Inter IKEA Systems B.V.
Prijs: Gratis

My Tamagotchi Forever

My Tamagotchi Forever

Voor de liefhebbers van Tamagotchi moest er even op gewacht worden, maar in maart werd My Tamagotchi Forever uitgebracht. Net als ‘vroeger’ moet je je huisdier goed verzorgen, eten geven en aandacht geven om hem zo in leven te kunnen houden. Daarbij is het spel wel wat gemoderniseerd met bijvoorbeeld een multiplayer-modus waarbij je ook bij je Tamagotchi-vrienden in Tamatown op bezoek kunt gaan.

Luizenmoeder soundboard app

Luizenmoeder Soundboard

Voor miljoenen mensen was het even afkicken op de zondagavond; het eerste seizoen van De Luizenmoeder is reeds afgelopen. Niet helemaal slecht nieuws, want het is al bekend dat de populaire serie werkt aan een tweede deel. Tot die tijd kun je je vermaken met de app Luizenmoeder Soundboard, waarbij je de bekende teksten van Anton, Juf Ank en de rest kunt luisteren en in kunt stellen als ringtone.

Luizenmoeder
Luizenmoeder
Ontwikkelaar: No Dot
Prijs: Gratis

NOS app donker thema

NOS app

De nieuws-app van de NOS is ook voorzien van een update vorige maand. Hierbij zijn enkele verbeteringen doorgevoerd die van pas komen bij het gebruik van de nieuws-app. Een erg handige toevoeging met NOS app 5.5 is de zoekfunctie, waarbij je gerichter naar nieuws kunt zoeken. De andere verbetering is de nachtmodus, waarbij de donkere kleur van de app je prettiger laat lezen, bijvoorbeeld vanuit bed.

NOS
NOS
Ontwikkelaar: NOS
Prijs: Gratis

Shortcut Image

Shortcut Image

Shortcut Image is een applicatie die precies doet wat hij zegt te doen. Je kunt een snelkoppeling op je homescreen zetten die direct leidt naar een afbeelding op je telefoon. Handig, als je een screenshot hebt gemaakt van bijvoorbeeld je werkrooster of schoolrooster, en zo deze snel weer wilt bereiken.

Shortcut Image
Shortcut Image
Ontwikkelaar: windbell
Prijs: Gratis
DroidApp App

Natuurlijk mag ook de DroidApp app niet ontbreken op je smartphone. Via de applicatie kun je in een paar tikken direct de specificaties en actuele prijzen raadplegen van alle smartphones uit onze database. Natuurlijk blijf je ook op de hoogte van het laatste Android-nieuws, interessante apps, uitgebreide reviews en nuttige tips. En; de app is vrij van reclame! Dat leest pas lekker!

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Wil je de vorige editie teruglezen? Deze vind je hier; de beste apps van februari 2018.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel