The Sims Mobile nu beschikbaar voor Android: dit moet je weten (onze indruk)

EA heeft na bijna een jaar van testen de mobiele versie van The Sims voor Android uitgebracht. De game is gebaseerd op de pc-variant en heeft ook een multiplayer-modus aan boord. We hebben de game alvast voor je getest.

The Sims voor Android

Eindelijk is het zover, nadat in mei vorig jaar bekend werd dat The Sims Mobile zou verschijnen voor Android, is de game vanaf nu beschikbaar voor het mobiele besturingssysteem van Google. Het spel begint met het samenstellen van je personage, je Sim. Je kunt het geslacht veranderen en de uiterlijke kenmerken tot in de details aanpassen. Denk aan de mondhoeken, wenkbrauwen, het kapsel en ga zo maar door. De leeftijd aanpassen is vreemd genoeg niet mogelijk.

Het spel

Wanneer je dat hebt afgerond begint het spel pas echt. Je ruimt de dozen op in je huis, ontmoet wat eerste mensen en begint langzaam met het inrichten van je nieuwe huis. In het begin word je bijgestaan door de hulpfunctie die je vertelt wat je moet doen. Je krijgt bijvoorbeeld ook een begin in de koffiebar. Dagelijks krijg je zogenoemde missies waarmee je virtueel geld kunt verdienen.

Later kun je zelf kiezen wat voor werk je in de Sim-wereld wilt doen. Tevens kan de Sim aan de slag met hobby’s en kun je nieuwe districten ontdekken. In de nieuwe districten vind je dan ook direct nieuwe werkplekken die je misschien wel interessant vindt. Je vrienden kun je tevens betrekken in je hobby’s. Denk aan gitaarspelen, modeontwerpen, koken of juist het werk als arts.

Activiteiten en je huis

Bepaalde activiteiten kunnen voltooid worden terwijl je het spel niet speelt. Dit kan bijvoorbeeld een uur duren. Echter kun je de wachttijd versnellen door tussendoor acties uit te voeren zoals een wending geven aan het gesprek. Dit scheelt aanzienlijk in de wachttijd. na de acties krijg je je beloning.

Je kunt je huis aankleden met meubels maar ook uitbreiden, deuren plaatsen, muren verwijderen en ramen in de muur zetten; net zoals dit bij de desktopversie van The Sims mogelijk is. In The Sims Mobile kun je niet direct kiezen uit alle meubels. Hiervoor moet je eerst meer levels bereiken. Ook maak je contact met verschillende Sims uit de buurt en het opbouwen van relaties is één van de belangrijke dingen in het spel.

Multiplayer

De multiplayer-modus in The Sims voor Android laat je nog meer uit het spel halen. Er zijn dagelijkse evenementen zoals Park Speeddate en Marktplein Muziekfeest. Je kunt je Facebook of EA-account koppelen en zo dus je vrienden in het spel ontmoeten.

Er zijn nog veel en veel meer mogelijkheden in het spel, maar die kun je het beste zelf ontdekken. The Sims Mobile is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. Er zijn in-app aankopen aanwezig, maar deze zijn niet verplicht. Wij vermaken ons voorlopig nog wel even 🙂

The Sims™ Mobile
The Sims™ Mobile
Ontwikkelaar: ELECTRONIC ARTS
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel