Samsung SmartThings: koelkast krijgt ondersteuning voor Albert Heijn

Samsung SmartThings is de verzamelnaam voor de slimme producten van Samsung. Denk aan de slimme koelkast die je tijdens het boodschappen doen laat zien welke producten je nog in huis hebt, maar ook wasmachines, stofzuigers en televisies. Vanaf mei wordt het mogelijk om te shoppen met je koelkast bij Albert Heijn. Ook Thuisbezorgd komt eraan.

SmartThings met Albert Heijn-ondersteuning

Samsung SmartThings wordt uitgebreid met meer Nederlandse diensten. Dit heeft Samsung aangegeven bij DroidApp tijdens een persevent waar wij aanwezig waren. Het bedrijf zet vol in op Internet Of Things, waarbij alle apparaten met elkaar in verbinding staan. In 2020 wil Samsung alleen nog maar slimme producten op de markt brengen. De app SmartThings moet daarbij helpen en combineert het beste, ook de producten van andere aanbieders en de producten uit de Connect app.

Met de slimme koelkasten van Samsung heb je tal van mogelijkheden tot je beschikking. Je kunt notitielijstjes maken, bij een slimme Smart-TV het beeld doorzetten naar je koelkastdeur en nog veel meer. Een andere mogelijkheid is dat zodra de deur wordt geopend een foto wordt gemaakt waarmee je ziet wat je nog in huis hebt. Handig, om te kijken of je nog een pak melk nodig hebt uit de supermarkt.

Samsung SmartThings koelkast

Commando’s en fases

De mogelijkheden voor de Nederlandse markt worden flink uitgebreid. Middels tikken of spraakcommando via Bixby kunnen verschillende acties uitgevoerd worden. Vanaf mei 2018 zal het mogelijk worden om je koelkast te verbinden met de Albert Heijn app. Hiervoor werken de supermarktketen en Samsung samen aan een app voor de koelkast.

In de eerste fase wordt het mogelijk om handmatig je boodschappenlijst via de koelkast samen te stellen en je bestelling te plaatsen bij Albert Heijn. In de tweede fase zal de koelkast zelf suggesties aangeven en moet een database gekoppeld worden die producten kan herkennen. Daarbij moet het mogelijk worden om zelfs in de toekomst automatisch producten te bestellen. Dit moet mogelijk al binnen 2 jaar mogelijk worden, zo bevestigt Samsung tegenover DroidApp.

Naast Albert Heijn komen ook Nu (met het nieuws, headlines) en 24Kitchen beschikbaar via het scherm op je koelkast. Daarnaast geeft het bedrijf aan dat er gesprekken zijn met andere partijen, waaronder supermarktketen Jumbo. In de tweede helft van dit jaar wordt Thuisbezorgd toegevoegd aan de SmartThings app zodat je dit gewoon via je koelkast kunt bestellen.

Albert Heijn begin eerder al een test met een slimme koelkastmagneet.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel