Shortcut Image is een handige app die precies doet, wat ‘ie moet doen

Shortcut Image is een applicatie die ik in de afgelopen tijd veel heb gebruikt. Je hebt razendsnel toegang tot een bestand. In sommige situaties of beroepen kan deze app erg nuttig zijn.

Shortcut Image

Je hebt van die applicaties die niet veel mogelijkheden bieden, maar wel erg handig zijn. Een voorbeeld daarvan is Shortcut Image. Deze applicatie maakt het mogelijk om snel toegang te krijgen tot één specifieke afbeelding. Het voordeel hiervan is dat je de hele galerij door hoeft te spitten, op zoek naar die ene foto.

Shortcut Image

De werking is als volgt. Je kunt het homescreen ingedrukt houden en vervolgens een widget toevoegen. Daar kun je na installatie van de app Shortcut Image kiezen uit een snelkoppeling van 1×1 rastergrootte of 2×2. Vervolgens kies je een afbeelding uit die opgeslagen is op je telefoon en de snelkoppeling verschijnt op je homescreen. Bij het aantikken wordt de foto geopend of kun je ervoor kiezen dat er eerst een optie-venster geopend wordt. Vanuit hier kun je de afbeelding ook direct vervangen.

Shortcut Image

Ikzelf vind de app erg handig voor het snel raadplegen van mijn dienstrooster. Dat rooster bestaat uit vele vellen papier die ik als PDF op mijn smartphone heb opgeslagen. Even een screenshot maken van het juiste rooster, instellen als afbeelding in Shortcut Image en klaar is kees. Je kunt eventueel ook een korte titel/omschrijving toevoegen voor onder de foto en anti-aliasing.

Mocht onderstaande button het niet doen, dan kun je de app downloaden uit de Play Store via deze link.

Shortcut Image
Shortcut Image
Ontwikkelaar: windbell
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel