Alfred: verander je (oude) smartphone in een beveiligingscamera met handige app

Nee, je hoeft je oude smartphone niet weg te gooien of in de kast te laten liggen. Met de app Alfred Home Security Camera kun je je oude (of huidige) smartphone gebruiken als beveiligingscamera. De app zit vol slimme nuttige functies.

Alfred: beveiligingscamera app

Er zijn tal van dingen die je kunt doen met een oude smartphone. Eén van de mogelijkheden bereik je met de app Alfred Home Security Camera. Deze applicatie verandert je telefoon in een beveiligingscamera. Ideaal daarbij is dat je altijd vanaf een ander apparaat kunt inschakelen.

Alfred is een handige applicatie waarmee je niet alleen je eigendommen in de gaten kunt houden, maar ook je huisdier, baby of andere plaats in en rond het huis. Het enige wat je nodig hebt zijn twee apparaten en een Gmail-account. Het synchroniseren gaat namelijk via je Google-account. Je kunt ook via de webversie meekijken.

Bewegingsdetectie en opties

De applicatie biedt een aantal handige extra’s. Zo is er bewegingsdetectie waarbij het filmen automatisch start zodra er beweging wordt gesignaleerd. Je krijgt hiervan direct een notificatie op het apparaat waarmee je kunt meekijken. De smartphone die je gebruikt als camera biedt verder geen opties; behalve dat je kunt schakelen tussen de camera aan de voor- en achterkant en het in- of uitschakelen van de bewegingsdetectie.

In de Alfred app die je gebruikt als ‘kijker’ kun je anderen ook toegang geven tot de realtime beelden. Ook kun je zien of de camera door bijvoorbeeld verbindingsproblemen eruit heeft gelegen en kun je extra instellingen aanpassen. Je kunt ook vanaf een afstand de flitser activeren, schakelen tussen de back- en front-camera, nachtmodus activeren en nog een aantal opties. Vanaf een afstand kun je ook beelden direct opnemen, net als de audio.

Downloaden

De Alfred beveiligingscamera app kun je gratis downloaden uit de Google Play Store. Wel zien we wat advertenties, maar heel storend vinden we deze niet. Middels een in-app aankoop kun je voor 32,99 euro per jaar of 4,39 euro voor 1 maand reclamevrij de app gebruiken en beelden in HD bekijken en opnemen. In de app vind je overigens ook meer dan 100 tips over hoe je je smartphone het best als beveiligingscamera neer kunt zetten.

Alfred Home Security Camera
Alfred Home Security Camera
Ontwikkelaar: Alfred Systems Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel