Nest komt met ‘Cam Outdoor’: een moderne beveiligingscamera voor buiten

Nest is een bekende fabrikant van slimme ‘domotica’ producten. Denk aan een rookmelder, de thermostaat of de beveiligingscamera. Vandaag wordt een nieuw product toegevoegd aan het portfolio van Nest; de Nest Cam Outdoor. Deze beveiligingscamera is bedoeld voor buiten en heeft interessante functies gekregen.

Nest Cam Outdoor

Nest Cam Outdoor is een nieuwe, slimme beveiligingscamera van Nest. Eerder werden al andere slimme producten gelanceerd, zoals de Nest Cam en producten zoals een rookmelder die helemaal afgestemd is op de moderne technologie. Doordat de nieuwe Nest Cam Outdoor geschikt is voor buitenshuis gebruik is hij voorzien van een (spat-)waterdichte behuizing.

Nest Cam Outdoor

De Nest Cam Outdoor is een WiFi-camera, waardoor het apparaat draadloos kan werken. De enige draad die er is, is een stekker om de camera aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Handig aan het apparaat is dat de camera met andere slimme apparaten kan communiceren. Zo kunnen bij een bepaalde actie bijvoorbeeld de Philips Hue lampen ingeschakeld worden.

Nest heeft de buiten-camera voorzien van een mogelijkheid om de camera magnetisch te bevestigen. De videobeelden worden opgenomen in Full-HD met 30fps. Er is een 3 megapixel sensor, 8x digitale zoom, een beeldhoek van 130 graden en ingebouwde microfoon en speakers. Via de bijbehorende app kan je bijvoorbeeld praten door de camera.

In de Verenigde Staten en Canada zal de Nest Cam Outdoor verkrijgbaar zijn rond oktober voor 199 dollar. De release voor Europa zal naar eigen zeggen ‘op een later moment’ plaatsvinden. Een prijs voor Nederland en België is nog niet bekend gemaakt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel