Nest lanceert slimme beveiligingscamera, rookmelder en nieuwe app

Nest, het dochterbedrijf van Google, heeft een slimme beveiligingscamera aangekondigd: de Nest Cam. Deze beveiligingscamera heeft een aantal zeer handige functies aan boord. Verder heeft Nest de Nest Protect aangekondigd, een slimme rookmelder vol met handige functies. Tot slot is er de vernieuwde Nest app.

Nest Cam

Nest heeft de Nest Cam aangekondigd. Dit is een slimme beveiligingscamera vol met handige functies. Het beeld wordt vastgelegd in 1920 x 1080 pixels (Full-HD) met een framerate van 30fps. Dankzij de groothoekstand van de Nest Cam worden bewegingen gedetecteerd in een hoek van maximaal 130 graden om het apparaat heen.

Nest lanceert slimme beveiligingscamera, rookmelder en nieuwe app

Dankzij de bewegingsdetectie zal de Nest Cam starten met opnemen als er beweging wordt gedetecteerd. Tevens neemt de Nest Cam geluid op, waarbij achtergrondgeluid zoals het geluid van verkeer wordt weggefilterd. Lichtreflecties, schaduwen of bewegende takken van de wind, dat zal de Nest Cam negeren. Volgens Nest zal de Nest Cam precies weten waarop hij moet letten.

Nest Cam

Als aanvulling op Nest Cam zal een abonnementsdienst Nest Aware verkocht gaan worden. Voor tien euro per maand kan je tot 30 dagen terugkijken van wat de camera gedetecteerd heeft. Ook worden bepaalde gebeurtenissen gemarkeerd zodat je niet zelf de gehele periode hoeft terug te kijken. Ideaal is ook dat je activiteitszones kan instellen, waarbij bepaalde gebieden extra in de gaten worden gehouden. Ideaal, als je net een taart hebt gebakken en je wilt kijken of de rest van de huisbewoners er van af kunnen blijven. Verder kan je clips maken en delen via social media en timelapses maken.

nest cam

Wanneer je ook beschikt over de Nest Protect, zal de Nest Cam automatisch beginnen met filmen wanneer er rook of monoxide gedetecteerd wordt. Hiervoor hoef je niet over een extra abonnement te beschikken. Als je de Nest thermostaat hebt en je gaat het huis uit, dan kan je aangeven dat de Nest Cam automatisch moet filmen.

De opgenomen beelden worden doorgezonden via WiFi. Daarbij zullen de streams onder hoge beveiliging versleuteld worden. In de nacht zorgen acht infrarood-LED lampjes ervoor dat ook dan de beelden kunnen worden gemaakt. Mocht een inbreker de Nest Cam willen verstoren met een zaklamp, dan zal de Nest Cam dit herkennen en hier niet gevoelig voor zijn.

De Nest Cam zal vanaf deze maand uitgebracht gaan worden, maar of het apparaat ook naar Nederland al komt deze maand is nog niet bekend. Dat de Nest Cam naar Nederland komt staat wel vast, daarnaast zal hij ook naar België komen. Vermoedelijk zal de Nest Cam vanaf juli in de winkels komen te liggen. De adviesprijs bedraagt .

Nest Protect

Nest Protect

Ook nieuw is de Nest Protect. Dit is een slimme rookmelder die je waarschuwt voor rook en schadelijke stoffen, zoals monoxide. Een vriendelijke stem zal je rustig maar duidelijk benaderen als er hiervan sprake is. De meldingen die de slimme rookmelder detecteert worden doorgestuurd naar de bijbehorende applicatie. Daarnaast zal de Nest Protect om de zoveel tijd zichzelf testen, waarvan je de uitkomst te zien krijgt in een verslag op je smartphone. De Nest Protect kan vanaf nu gekocht worden voor 109 euro via de Google Store.

Nieuwe Nest app

Naast de twee nieuwe producten heeft Nest ook een nieuwe applicatie uitgebracht voor Android. Je krijgt direct inzicht in de verschillende Nest apparaten die je in huis hebt. Via de Nest app heb je toegang tot de Nest thermostaat, Nest Protect en de Nest Cam. Via de applicatie kan je ook direct meekijken met de camera en het actuele weer raadplegen.

nest app

 

Nest
Nest
Ontwikkelaar: Nest Labs Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel