IKEA: draadloos opladen meubels vanaf 15 april in Nederland

Het Zweedse woonwarenhuis IKEA gaat vanaf komende week meubels met de mogelijkheid om apparaten draadloos op te laden verkopen. Meubels uit de Wireless Charging collectie zoals een nachtkastje en een bureaulamp zijn voorzien van de Qi-standaard.

IKEA QI opladen

IKEA en draadloos opladen

Begin maart kondigde IKEA vrij onverwacht een innovatieve stap aan. De Zweedse meubelketen maakte bekend te komen met Qi-meubels waarbij smartphones draadloos opgeladen kunnen worden.

IKEA QI

IKEA Wireless Charging

Hoe vervelend is het niet als je batterij van je smartphone leeg is, terwijl je het liefst de hele dag ermee bezig bent. IKEA speelt hierop in en komt met speciale meubels waarmee je je smartphone gewoon weer op kan laden, zonder kabel. Het gaat om de zogenoemde IKEA Wireless Charging collectie.

IKEA QI opladen

Vanaf 15 april

IKEA heeft aan DroidApp laten weten dat de eerste twee meubels vanaf 15 april in de Nederlandse IKEA-vestigingen komen te liggen. Het gaat om het SELJE nachtkastje welke voor een prijs van 49,95 euro verkrijgbaar zal zijn. Het NORDLI nachttafeltje, eveneens voorzien van Qi-standaard oplader krijgt een prijskaartje van 89,95.

IKEA QI opladen

Draadloos opladen

De draadloos opladen meubels van IKEA zijn voorzien van ‘plus-icoontje’ waar je je toestel op kan leggen. Vervolgens wordt het toestel draadloos opgeladen. Wel is het van belang dat het toestel ondersteuning biedt voor draadloos opladen. Echter heeft IKEA ook gedacht aan smartphones die deze ondersteuning nog niet bieden. Met speciale VITAHULT oplaadhoesjes kan je elke smartphone of tablet draadloos opladen.

IKEA QI

Oplaadstations

IKEA voorziet alle Wireless Charging producten van een USB-uitgang waardoor je andere apparatuur kunt aansluiten en opladen. Andere producten uit de Wireless Charging collectie komen ook naar Nederland. Voorbeelden hiervan is het NORDMÄRKE mobiele oplaadstation die je gewoon overal kunt neerleggen in huis.

IKEA QI

Daarnaast zijn er de MORIK en JYSSEN oplaadstations, die je eenvoudig kan monteren in bestaande meubels. Het wordt dus mogelijk om je bestaande tafel, bureau, nachtkastje in een draadloze oplaadplek te veranderen.

Zoals gezegd zal vanaf woensdag 15 april de Wireless Charging collectie verkrijgbaar zijn bij de IKEA vestigingen in Nederland. Eerder lanceerde IKEA voor Android al de IKEA emoticons-app

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel