Geoblocking verleden tijd: Uitzending Gemist en live tv in EU kijken zonder problemen

Op vakantie een uitzending terugkijken van de Luizenmoeder, Boer Zoekt Vrouw of iets anders? Dat kon (vaak) niet. Echter is de geoblocking nu opgeheven en kun je uitzending gemist ook gewoon in het buitenland gebruiken. Tevens kun je nu live naar Nederlandse tv kijken binnen de Europese Unie.

Geoblocking en KPN/Ziggo

De geoblokkade is deels opgeheven. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gewoon op vakantie via de KPN iTV of Ziggo Go app live televisie kijken; Nederlandse zenders welteverstaan. Dit kan als je je bevindt in de Europese Unie. Tevens kunnen gemiste programma’s en opgenomen afleveringen gewoon zonder restrictie bekeken worden via de app, in een ander EU-land.

KPN Interactieve TV app

KPN (en NLEx-) klanten kunnen direct gebruik maken van de voordelen, Ziggo volgt 1 mei. De opheffing van de blokkade geldt dan ook voor Ziggo Sport. Voor KPN-klanten geldt dat KPN de blokkade weer invoert als klanten langer dan vier maanden (per 12 maanden) in het buitenland zitten. KPN laat weten dat de kwaliteit van de video’s per lidstaat kan verschillen.

Eerder maakte de Europese Unie al een einde aan de roamingkosten binnen de EU-landen.

Lees ook

Reageer op dit artikel