Europese Commissie buigt zich over overname van Shazam door Apple

De Europese Commissie gaat zich buigen over de overname van muziekherkenningsdienst Shazam. In december werd bekend dat Apple de muziekdienst over zou nemen voor een bedrag van waarschijnlijk 400 miljoen dollar, maar Europese landen hebben gevraagd om een onderzoek.

Shazam overname onderzocht

Er komt een onderzoek naar de overname van Shazam door Apple. De Europese Commissie gaat het onderzoek doen naar aanleiding van zeven Europese landen die vraagtekens hebben gezet bij de overname. Volgens de landen zou de overname kunnen voor een marktverstorend effect. Het zou de concurrentie in EER mogelijk kunnen verstoren. Onder de EER vallen de 28 landen in de EU, IJsland, Zwitserland, Noorwegen en Liechtenstein.

De commissie heeft niet bekend gemaakt welke negatieve effecten de overname kan hebben op de Europese markt. Er was geen meldplicht voor de overname omdat op de markt van de Europese Unie de omzetdrempel laag ligt. In Oostenrijk werd de nationale omzetdrempel wel behaald, en is er wel melding gedaan. Naast Oostenrijk hebben ook Noorwegen, Spanje, Zweden, Frankrijk, IJsland en Italië om het onderzoek gevraagd.

Hoewel Apple Shazam overneemt, is het vooralsnog niet bekend of de dienst ook enkel voor Apple-producten beschikbaar komt. De toekomst van de Android-app wordt mogelijk toch wat onzeker met de overname.

Shazam
Shazam
Ontwikkelaar: Apple Inc.
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel