IKEA Place voor Android: plaats de IKEA-meubels virtueel in je woonkamer

IKEA heeft de IKEA Place app uitgebracht voor Android. Middels Augmented Reality kun je met de applicatie kijken of de Nockeby bank of de Billy boekenkast goed past in je woonkamer. Je kunt namelijk virtueel de IKEA meubels in je woonkamer plaatsen. Eerder werd de IKEA Place app al uitgebracht voor iOS.

IKEA Place app

In de Google Play Store is de handige IKEA Place app uitgebracht. Je scant je omgeving, kiest het IKEA meubelstuk en plaatst deze vervolgens virtueel in je woonkamer, slaapkamer, keuken of ander gedeelte van je huis. Je ziet dus direct het resultaat van hoe de bank, tafel, kast of ander meubelstuk in je huis staat. Het resultaat hiervan kun je vervolgens delen met je vrienden. De app maakt gebruik van Augmented Reality en het nieuwe ARCore van Google.

IKEA Place app

Je richt je camera op een lege plek, waarbij je wel met een aantal dingen rekening moet houden. Denk er bijvoorbeeld aan dat de vloer niet reflecteert, vrij is van rommel en dat je de smartphone op taillehoogte houdt. Ook houdt de IKEA Place app rekening met 3D-diepte en een vertoning op juiste schaal.

De IKEA Place app werkt helaas niet op alle Android-toestellen. De app werkt op dit moment in ieder geval wel op de Pixel 2, LG V30 en Galaxy Note 8, maar de Galaxy S8, LG G6 en Galaxy S9 worden helaas vooralsnog niet ondersteund. Je kunt de app downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

IKEA Place
IKEA Place
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel