Google legt basis voor augmented reality apps met aankondiging ARCore 1.0

Google heeft de eerste versie van ARCore aangekondigd, met ARCore kunnen ontwikkelaars meer doen met de camera van je smartphone. De software development kit is vanaf nu beschikbaar voor ontwikkelaars om fraaie apps mee te gaan bouwen.

ARCore 1.0 en updates voor Google Lens

ARCore werkt met 13 verschillende modellen smartphones zoals de Galaxy Note 8, en Galaxy S7/S8, en daar komen dit jaar meer toestellen bij. Met ARCore is het ontwikkelen van ene augmented reality app makkelijker voor ontwikkelaars. De library begrijpt hoe de omgeving eruit ziet en laat gebruikers virtuele objecten plaatsen in ruimtes of op andere objecten, zoals een virtueel bankstel, schilderij of boeken.

Ontwikkelaars die met de ARCore techniek aan de slag willen kunnen dat doen via een nieuwe beta van Android Studio waarin de emulator ondersteuning heeft gekregen voor de techniek. Een aantal ontwikkelaars gebruiken de techniek al zoals Porsche voor het tonen van hun Mission E Concept auto. Maar ARCore wordt ook gebruikt voor games zoals Ghostbusters World.

Ghostbusters World

Google Lens

Ook Google Lens krijgt een update, met Lens kun je extra informatie opvragen over wat de camera van je smartphone ziet. Wie de Engelstalige versie van Google Foto’s gebruikt kan binnenkort ook achteraf nog informatie opvragen via Google Lens over wat er te zien is in de foto. Eerder bracht het bedrijf de Google Motion Stills app uit met Augmented Reality.

Google Play-services voor AR
Google Play-services voor AR
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel