IKEA Trådfri: nieuwe slimme lampen bedien je met een app

IKEA is druk bezig met moderne opties in je huis. We zagen eerder al de mogelijkheid tot het draadloos opladen van je telefoon bij verschillende meubels, nu komen er slimme lampen van IKEA. Deze IKEA Trådfri lampen kunnen aangestuurd worden vanaf je smartphone met Android.

IKEA Trådfri: slimme lampen

Het Zweedse IKEA start met de verkoop van slimme lampen in de Trådfri-serie. In verschillende landen, waaronder België en Zweden wordt de slimme verlichting vanaf eind maart verkocht. De beschikbaarheid wordt daarna geleidelijk verder uitgerold over de verschillende landen. In Duitsland is IKEA Trådfri bijvoorbeeld vanaf april dit jaar verkrijgbaar, een datum voor Nederland ontbreekt nog. (zie update onderaan)

IKEA Tradfri

De slimme lampen maken het mogelijk om in de ochtend een andere kleurtemperatuur in te stellen dan in de avond. De ‘Home Smart’ intelligente verlichting, zoals het wordt genoemd, zorgt voor betaalbare mogelijkheden die gemakkelijk zijn te bedienen. Niet alleen via een afstandsbediening, maar ook via een app. Zo kun je gebruik maken van de dimfuncties en is er de keuze uit warm of koud licht. Ook kun je timers instellen en kun je eigen modi aanmaken voor bijvoorbeeld tijdens het lezen, het koken of in de ochtend.

Er zijn niet alleen fittingen, maar ook deurstrips en panelen die passen bij je keuken of meubels in de woonkamer. Doordat er fittingen verkocht worden met ondersteuning voor draadloos bedienen, kun je veel lampen in je huis ‘slimmer’ maken. Het systeem is vergelijkbaar met Philips Hue. De prijzen voor losse lampen beginnen bij 19,99 euro. In Zweden wordt het starterskit verkocht voor 749 kronen, wat omgerekend 79 euro is. Hierin zitten twee lampen, de dimmer en de mogelijkheid tot het aansturen van de lampen via de app.

Update 04 april 2017: IKEA Nederland heeft bekend gemaakt dat de slimme verlichting ook vanaf april 2017 in Nederland te koop is. Daarbij is ook onderstaande video gepubliceerd.

IKEA Home smart
IKEA Home smart
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel