IKEA Eneby: nieuwe Bluetooth-speakers uit Zweden

De Zweedse meubelgigant IKEA komt met eigen speakers, luidsprekers die je met je smartphone kunt verbinden via Bluetooth. De IKEA Eneby wordt leverbaar vanaf zo’n 50 euro.

IKEA Eneby

IKEA komt met twee eigen luidsprekers. In november doken de eerste berichten al op over de eigen speakers van de Zweedse meubelketen. Je kunt de speaker verbinden middels Bluetooth, maar er is ook een aansluiting voor externe spelers, via een AUX-kabel. De IKEA Eneby speaker heeft een minimalistisch design en kan neergezet worden, maar ook opgehangen worden aan de muur.

Het apparaat komt in twee versies beschikbaar; de Eneby 20 (met een afmeting van 20 x 20 centimeter) en de Eneby 30 (afmeting van 30 x 30 centimeter). Je kunt de speaker uitbreiden met een losse batterij; zodat je de speaker overal mee naar toe kunt nemen.

De IKEA Eneby komt in het zwart en wit op de markt. Hij is vanaf april verkrijgbaar in thuisland Zweden. De Eneby 20 gaat 499 SEK kosten (49 euro), de Eneby 30 kost 895 SEK (89 euro). Het is niet bekend of de speakers (en zo ja, wanneer) naar Nederland komen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel