Speedtest 4.0 app van Ookla krijgt eindelijk nieuwe vormgeving

Wie de app Speedtest van Ookla wel eens gebruikt voor het testen van de mobiele of draadloze verbinding weet dat de vormgeving wat achterloopt met de huisstijl die Ookla hanteert op haar website. Daar komt nu verandering in want een update naar versie 4.0 van de Speedtest app introduceert een nieuwe vormgeving.

Speedtesten maar

Ookla heeft het uiterlijk van de Speedtest app voor Android eindelijk een update gegeven geheel in lijn met de stijl op haar website. Bij het starten van de app kun je direct op de grote start knop drukken om een snelheidstest te starten. Door op de naam van de dichtstbijzijnde server te tikken kun je handmatig een andere provider kiezen om je bandbreedte test uit te voeren.

Het verschil tussen de oude app (links) en de nieuwe app is vrij groot (rechts). De nieuwe app toont naast je ping ook de jitter van je verbinding. Jitter is het gemiddelde verschil tussen meerdere ping testen. Via het instellingenscherm van de Speedtest app kun je ook de schaal instellen van de snelheidsmeter. Heb je bijvoorbeeld een verbinding die maar tot 50 Mbps gaat dan kun je de schaal op maximaal 150 Mbps instellen.

Ookla rolt de nieuwe versie van haar Speedtest applicatie in de komende weken uit via de Google Play Store. Is de nieuwe update nog niet zichtbaar dan zal je nog even geduld moeten hebben.

Speedtest door Ookla - Snelheidstest
Speedtest door Ookla - Snelheidstest
Ontwikkelaar: Ookla
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel