De vergeten telefoon: Alcatel OT-808

Een vierkante smartphone, bedoeld voor degenen die graag willen pronken met een stijlvol toestel; dat was de Alcatel OT-808. Het toestel was anders dan andere toestellen; de Alcatel OT-808 was namelijk vierkant; waardoor het alleen al vanwege het design opviel. We bespreken het toestel in ‘De vergeten telefoon’.

Alcatel OT-808

In 2010 bracht Alcatel een bijzondere ladyphone uit; de Alcatel OT-808. Het toestel werd uitgebracht in het roze, blauw en zwart; maar met een glanzend spiegelend effect. Een jaar later werd het toestel, dat ook wel de bijnaam ‘poederdoos’ meekreeg, opnieuw uitgebracht in het wit, exclusief bij Telfort.

Alcatel OT-808

Het meest bijzondere aan de Alcatel OT-808 was de vorm; die was namelijk vierkant; en dat was opmerkelijk te noemen. Het was hierdoor onhandig om hem in je broekzak te doen; in je handtas paste hij prima. Bij het openklappen verscheen er een volwaardig toetsenbord waarmee je prima je sms-berichten kon opstellen.

De Alcatel OT-808 was verder voorzien van een 2,4 inch display met een resolutie van 320 x 240 pixels. Aan de buitenzijde was een monochroom beeldscherm geplaatst waar bijvoorbeeld de tijd of de tekst van de muziekspeler op weergegeven kon worden. Ook zien we daar de 2 megapixel camera voor het maken van foto’s. Het interne geheugen bedroeg 80MB en dit kon uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 8GB.

Alcatel OT-808

De ladyphone was een kleine 21 millimeter dik, en was voorzien van een 850 mAh accu. Internetten kon alleen via het GSM-netwerk; WiFi en modernere netwerktechnologieën waren niet aanwezig op de OT-808. Het stijlvolle toestel had toch wel een aantal minpuntjes; zo was de ringtone niet altijd even duidelijk hoorbaar (laag volume) en was de buitenkant van de behuizing krasgevoelig. Ook was het menu erg omslachtig.

Ik had ‘de eer’ om de Alcatel OT-808 te reviewen voor GSM Helpdesk. Mocht je daarnaar benieuwd zijn, dan kun je die hier vinden. Het toestel werd zoals gezegd in 2010 uitgebracht en kreeg een adviesprijs van rond de 70 euro.

Alcatel OT-808 samengevat in 5 punten:

  • Vierkant toestel
  • Volledig QWERTY-toetsenbord
  • Modebewuste telefoon
  • Gunstig geprijsd
  • 2,4 inch display met 4:3 beeldverhouding
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel