Telegram X app: enorme update brengt grote hoeveelheid nieuwe functies

Telegram X is een door Telegram officieel uitgebrachte chat-app, als alternatief voor de standaard Telegram app. De app is al meer dan een miljoen keer gedownload, en nu uitgebreid met veel nieuwe functies.

Telegram X update 0.20.6

Het aantal functies in de Telegram X app is flink uitgebreid met de laatste update. Vanaf nu kunnen gebruikers meerdere accounts toevoegen. Tevens kun je de volgorde van je accounts snel aanpassen in het zijmenu.

Telegram 0.20.6

Thema’s en accounts

Een andere nieuwe functie is het gebruik van verschillende thema’s, waarbij nieuwe thema’s zijn toegevoegd en je ook per account tussen thema’s kunt switchen. In het zijmenu kun je een ander account ingedrukt houden en zo een preview krijgen van nieuwe berichten.

In Telegram X kun je nu ook de bubbel-weergave uitschakelen; je kunt hierbij ook aangeven dat je deze voor kanalen wel wilt, maar voor ‘normale’ gesprekken niet. Wanneer je dit doet zullen ook foto’s op volledige breedte getoond worden, zodat deze nog beter tot hun recht komen.

Telegram 0.20.6 in-line-foto's

Locatie en meer

In de normale Telegram app was het al mogelijk om je live locatie te delen, maar nu kan dat ook met Telegram X. Hierbij wordt ook ondersteuning geboden voor de nachtmodus, zodat ook de kaart in een ander jasje wordt gestoken. Vanuit de kaart kun ook direct de routebeschrijving en Foursquare-button gebruiken. De ander ziet ook direct hoever diegene van de bestemming af is.

Telegram 0.20.6 locatie nachtmodus

Er is nog meer te melden over de grote update; Telegram X krijgt geanimeerde actions, die bijvoorbeeld laten zien dat iemand aan het typen is, iemand een foto verstuurt, of een andere actie. Dit was in de originele Telegram app al langer het geval, maar in ‘X’ nog niet.

Previews en emoji

Voortaan krijg je in Telegram X nog meer mogelijkheden in notificaties. Wanneer je een foto of sticker van iemand ontvangt, wordt deze als preview getoond in het notificatiepaneel. Je hoeft dus niet langer meer het scherm te openen van je chat. Emoji kunnen voortaan sneller een andere huidskleur krijgen, door eenmalig de huidskleur aan te passen en vervolgens te kiezen voor ’toepassen bij alle emoji’.

Telegram 0.20.6 emoji huidskleur

We zijn nog niet uitgesproken over Telegram X. Wanneer je chats ‘gepind’ hebt, en deze dus bovenaan in je chatlijst komen te staan, kun je deze ingedrukt houden en zo de volgorde van de positie veranderen. Ook wordt op ondersteunende toestellen voortaan de counter (badge) getoond bij het icoontje, bij ongelezen berichten.

Update downloaden

Telegram X is met de update naar versie 0.20.6 nog van veel meer nieuwe functies voorzien. Je kunt de update downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Telegram X
Telegram X
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel