Met bxActions geef je de Bixby knop gemakkelijk een andere functie

Niet iedereen zit te wachten op de Bixby knop die standaard op de laatste Samsung Galaxy toestellen aanwezig is. In Nederland is dat extra te verklaren aangezien de Nederlandse taal niet wordt ondersteund. Met bxActions kan de Bixby knop worden ingesteld met een andere functie, zoals het openen van je favoriete app.

Andere functie voor de Bixby knop

Wanneer je de Bixby knop voor een andere functie in wilt gaan stellen dien je eerst een paar instellingen voor de app te wijzigen. Dit wordt bij de eerste keer openen van de app uitgelegd.
Vervolgens kies je voor ‘actions’ en dan kan je als je kiest voor Bixby instellen, kiezen wat er gebeurd als er op de knop wordt gedrukt. Je hebt een hoop mogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen dat er een bepaalde app wordt geopend, de camera wordt gestart, muziek wordt gepauzeerd en ga zo maar door. De Bixby knop heeft dan toch nog een functionele functie als je Bixby toch niet gebruikt.

Een extra functie binnen de bxAction app is dat je ook instellingen kunt zetten voor de volumeknoppen. Deze functie moet je dan wel via de app inschakelen maar is ook niet het hoofd idee achter bxAction.

Er staan ook nog tips en tricks binnen de app om bepaalde instellingen binnen de Bixby app zelf uit te schakelen. Wil je de beschikking hebben over nog meer functies voor de Bixby knop dan kan je voor Pro kiezen en betaal je eenmalig €2,49. Dan komen ook alle functies beschikbaar waar een koffiemok bijstaat. Let wel op dat er niet gegarandeerd wordt dat de app bxActions blijft werken, onderin de app waarschuwen ze namelijk dat de app mogelijk geblokkeerd kan worden door een firmware update.

Downloaden

De bxAction app kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store via onderstaande button. De app werkt onder andere op de Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+, de Galaxy S8, S8+ en Note 8.

Bixbi Button Remapper - bxActions
Bixbi Button Remapper - bxActions
Ontwikkelaar: Jawomo
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel