Chrome 66 voor Android: wachtwoorden exporteren en Modern Design

Google heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Chrome-browser voor Android. In Chrome 66 zijn verschillende nieuwe features toegevoegd en verbeteringen doorgevoerd. Zo is het onder andere nu mogelijk om wachtwoorden te exporteren.

Chrome 66

Vanaf nu wordt begonnen met het verspreiden van een nieuwe update voor Google Chrome. Het gaat om Chrome 66 die in de komende weken op je smartphone te vinden zal zijn. Als eerst is de blokkade op het automatisch afspelen van content, geïntroduceerd in Chrome 64, weer opgeheven.

Dit geldt niet voor alle ‘autoplay-content’. Alleen content die geen audio bevat of waarvan het geluid gedempt is, wordt gestart. Ook sites die door de gebruiker zijn toegevoegd aan het startscherm of wanneer de gebruiker eerder al getikt heeft op de content, mogen middels autoplay de content starten.

Chrome 66 wachtwoorden exporteren

Wachtwoorden exporteren

Er is een andere mogelijkheid toegevoegd aan Chrome 66 en dat is het exporteren van wachtwoorden. Het gaat hier om alle opgeslagen wachtwoorden in je Google-account. De wachtwoorden in dit bestand zijn voor alle ontvangers te lezen, dus pas goed op dat je het document niet ergens rond laat slingeren. Voordat je het bestand kunt exporteren dien je je beveiligingspatroon of pincode in te geven. Je vindt de optie onder Instellingen > Wachtwoorden > en tik rechtsboven op de drie puntjes bij ‘Wachtwoorden exporteren…’.

Chrome 66 Home Duplex

Chrome Home Duplex en Modern Design

Chrome Home Duplex is de naam van de vernieuwde interface in de Android-app van de browser. Onderin beeld verschijnt dan een werkbalk die opengeschoven kan worden door naar boven te vegen. Vanuit hier krijg je dan toegang tot bijvoorbeeld je bladwijzers, downloadgeschiedenis en verder naar beneden scrollend nieuws dat jij mogelijk interessant vindt. Het lijkt erop dat de functie nog steeds in ontwikkeling is. Het gaat ook via een omweg om de functie te activeren.

Om de feature in (of uit-) te schakelen, typ je in de adresbalk chrome://flags/#enable-chrome-duplex. Vervolgens zet je deze optie op ‘Enabled’ om hem in te schakelen. Tevens kun je ervoor kiezen het nieuwe moderne ontwerp te activeren; zoals in onderstaande screenshot. Hiervoor typ je in de adresbalk chrome://flags/#enable-chrome-modern-design en zet je de optie op ‘enabled’.

Chrome 66 Modern Design

Downloaden

Chrome 66 wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold. Hierdoor kan het even duren voordat de update bij iedereen beschikbaar is. Mocht je niet langer willen wachten, dan kun je eventueel de APK downloaden via deze link.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel