Chrome 64 voor Android bevat tal van fijne verbeteringen

Google rolt een nieuwe update uit voor de Chrome-browser voor Android. De applicatie wordt voorzien van een groot aantal verbeteringen en fijne toevoegingen. Zo kun je onder andere het geluid van automatisch afspelende video’s standaard blokkeren.

Chrome 64

Er is begonnen met het uitrollen van Chrome 64 voor Android. De internetbrowser wordt voorzien van een reeks verbeteringen. Als eerst heeft Google er nu voor gezorgd dat zogenoemde kwaadaardige redirects tot het verleden behoren. Een redirect is een doorverwijzing, waarbij je automatisch wordt doorgestuurd naar een andere pagina of website. Wanneer dit het geval is, verschijnt er een melding onderin beeld dat de redirect geblokkeerd is.

Verbeteringen

Een andere verbetering zien we terug bij de verbeterde pop-up blocker. Deze blocker kan bijvoorbeeld vermomde links. afspeelknoppen, bedieningselementen en andere vervelende (en soms risicovolle) elementen blokkeren. Tevens is er bij instellingen een optie toegevoegd waarmee automatisch het geluid van een bijvoorbeeld automatisch afgespeelde video geblokkeerd wordt. Dit is een welkome toevoeging in de browser! Je vindt de instellingen hiervoor bij Instellingen > Site-instellingen > Geluid/Sound.

Tot slot krijgen gebruikers een hulpvenster te zien met uitleg over bijvoorbeeld waar je nu downloads, bladwijzers en je geschiedenis kunt vinden, dit krijg je te zien als de adresbalk onderin beeld wordt getoond.

Update downloaden

Chrome 64 wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold. Het kan enige tijd duren voordat de update bij iedereen beschikbaar is. Je vindt de update vanzelf in de Google Play Store. Eventueel kun je ook al de APK downloaden. Houd er rekening mee dat het downloaden op eigen risico is, en dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel