Chrome 63: vernieuwd startscherm bijna klaar en kleine verbeteringen

De Google Chrome browser voor Android heeft een update gekregen naar versie 63. In deze update zal je een aantal opnieuw ontworpen schermen tegenkomen zoals het instellingenscherm. Maar er is meer in deze update van de browser te vinden.

Chrome 63

Google is al een tijd bezig met het herontwerpen van het startscherm. Als je de browser opent krijg je een kleine lijst met meest bezochte websites en actueel nieuws. Toch is dit scherm nog lang niet bij iedereen zichtbaar, vermoedelijk omdat Google nog bezig is met het afronden van het ontwikkelproces. Nieuwe instellingen in het chrome://flags adres wijzen erop dat het vernieuwde startscherm bijna klaar is, één instelling activeert namelijk een korte uitleg over het startscherm.

Chrome 63

Diezelfde flags pagina met allerlei instellingen voor de Chrome browser heeft in Chrome 63 ook een herontwerp gekregen. Knoppen zijn in vergelijking met de vorige versie makkelijker te bedienen en ook de lay-out is een stuk overzichtelijker. Ook heeft de browser ondersteuning gekregen voor een Minimale gebruikersinterface, handig voor bijvoorbeeld web applicaties, die kunnen nu op volledig scherm getoond worden.

Naast deze wijzigingen zijn er door Google wat bugs verholpen en technische verbeteringen doorgevoerd. Chrome 63 is als update te vinden in de Google Play Store via onderstaande button. De update wordt gefaseerd uitgerold en het kan dus even duren voordat de update bij iedereen beschikbaar is.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel