Chrome Beta 61 krijgt adresbalk onderin en meer aanpassingen

Google heeft een update uitgebracht voor de Chrome Beta browser voor Android. In Chrome Beta 61 zien we de adresbalk onderin beeld en zijn er diverse andere verbeteringen en aanpassingen doorgevoerd met de update.

Chrome Beta 61

Er is een nieuwe update verschenen voor Chrome Beta. Dit is de versie waarin nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd om ze te testen. Daarbij worden deze functies ook vaak doorgevoerd voor de definitieve versie van de Chrome-app voor Android. In Chrome Beta 61 komen we een aantal veranderingen tegen.

Chrome Beta 61 Android

Hetgeen dat als eerst opvalt is de adresbalk die niet meer bovenin beeld maar onderin beeld is te vinden. We zagen deze wijziging eerder al bij Chrome Dev, de developer editie van Chrome. Nu de adresbalk ook op de manier nu terug is te vinden in de beta-versie kan erop duiden dat Google deze wijziging ook in de stabiele versie van Chrome voor Android wil doorvoeren.

We moeten zeggen dat het in het begin erg wennen is, maar dat het eigenlijk snel went. Het lijkt onlogisch, maar eenmaal gewend werkt het best prettig. Hoewel dit voor eenieder zal verschillen. Je vindt onderin ook de opties voor homepage, downloads, bladwijzers en geschiedenis. Ook vind je in het uitklapbare venster nieuwsberichten en gepersonaliseerde content.

Andere verbeteringen

Google heeft Chrome Beta 61 verder voorzien van verbeteringen aan de achterkant. Zo kunnen ontwikkelaars aan de slag met een API die het afhandelen van betalingen moet regelen en is er native support voor JavaScript modules, eveneens handig voor ontwikkelaars. Ook is er de Web Share API die tekst of links via native apps moet kunnen delen.

Downloaden

Chrome Beta 61 is vanaf nu beschikbaar via de Google Play Store. Deze versie kan gewoon naast de definitieve versie van Chrome voor Android gedownload en geïnstalleerd worden. Omdat het een beta-versie betreft kan het zijn dat er nog wat bugs aanwezig zijn in deze versie. Downloaden van Chrome Beta kan via onderstaande button.

Chrome Beta
Chrome Beta
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel