Google Chrome 60 vrijgegeven met nieuwe zoekwidget en meer

Google heeft een nieuwe stabiele versie van de Google Chrome browser vrijgegeven. Android gebruikers krijgen in Chrome 60 een nieuwe zoekwidget, verbeterde ondersteuning voor betalingen en andere verbeteringen die de browser net iets prettiger moeten maken.

Google Chrome 60

Google levert een nieuwe zoekwidget mee in Chrome 60 om te voldoen aan een gerechtelijke uitspraak in Rusland. Zoekmachine Yandex had daar een rechtszaak aangespannen tegen Google wegens oneerlijke concurrentie. Hierdoor werd Google verplicht om een zoekbalk te leveren waarbij de gebruiker de keuze heeft met welke zoekmachine de gebruiker zoekt. Door op de widget te tikken opent de Chrome browser met het zoekveld geopend.

Chrome Beta 60 zoekwidget

Naast een zoekwidget is ook de integratie voor betalingen verbeterd. Zo kun je in de Chrome browser gebruik maken van andere betaaldiensten naast Android Pay zoals Samsung Pay, althans dat is de theorie. In de praktijk heeft, op Android Pay na, nog geen enkele betaalprovider de nieuwe API verwerkt in haar app. In Chrome 60 zal je merken dat vibrerende advertenties tot het verleden behoren, Google onderneemt daarmee actie tegen irritante advertenties.

Kleine verbeteringen zijn er ook, zoals de ondersteuning voor het VP9 codec in MP4-video’s. Ook zijn er een aantal extra API’s toegevoegd voor ontwikkelaars en is er ondersteuning voor een aantal nieuwe CSS stijl regels. De update naar Chrome 60 wordt vanaf nu uitgerold naar alle gebruikers.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel