Chrome 59 uitgebracht: Google belooft snellere browser-ervaring

Google heeft een nieuwe stabiele versie van haar Google Chrome browser voor Android uitgebracht. In Chrome 59 belooft Google dat pagina’s sneller zullen laden en dat de browser minder geheugen gebruikt. Maar er zijn meer wijzigingen te ontdekken in de Chrome browser.

Google Chrome 59

Met de komst van Google Chrome 59 krijgt de browser eindelijk ondersteuning voor geanimeerde PNG-afbeeldingen. aPNG zoals het formaat officieel heet is nog niet erg populair maar werd al langere tijd ondersteund door bijvoorbeeld de Firefox browser. Google heeft aan Chrome 59 ook een Image Capture API toegevoegd.

De Image Capture API kan door ontwikkelaars gebruikt worden om toegang te krijgen tot de camera van je smartphone of tablet, via de browser. Ook is het nu mogelijk om camera instellingen aan te passen via hetzelfde browserscherm, iets wat voorheen niet mogelijk was. Voordat ontwikkelaars toegang krijgen tot je camera moeten zij hier toestemming voor vragen aan de gebruikers.

In Chrome 59 is ook de beveiliging verbeterd, zo kunnen linkjes naar bestanden met een gebruikersnaam en wachtwoord in de URL niet langer geopend worden. Ook kunnen bestanden vanaf een FTP server niet meer ingesloten worden in webpagina’s. Tot slot kunnen iframes niet langer notificaties sturen naar gebruikers. Chrome versie 59 is vanaf nu beschikbaar als update via de Google Play Store.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel