Chrome Bèta 60 voegt nieuwe zoekwidget toe en gaat vervelende advertenties te lijf

Je kent ze vast wel: advertenties die je telefoon laten trillen. Deze advertenties zijn erg irritant vindt ook Google en daarom is het voor advertenties niet meer mogelijk om telefoons te laten trillen. Ook heeft Google een nieuwe zoekwidget uitgebracht in Chrome Bèta 60 en enkele visuele verbeteringen.

Chrome Beta 60

Eén van de meest irritante advertenties zijn toch wel de advertenties die je telefoon laten trillen. Enkele jaren geleden maakte Google het mogelijk om advertenties te telefoon te doen laten trillen. Gelukkig komt hier nu een einde aan. Of nou ja einde, het is nog steeds mogelijk voor adverteerders om je telefoon te laten trillen, maar de gebruiker moet hiervoor wel op de advertentie klikken.

Chrome Beta 60 zoekwidget

Nieuwe zoekwidget

Eerder werd in de developer versie van Chrome al een nieuwe zoekwidget geïntroduceerd. Deze zoekwidget is nu ook terug te vinden in de bètaversie van Chrome. Met deze widget kun je elke zoekmachine instellen die je maar wilt. De reden hiervoor is dat de Russische zoekmachine Yandex een rechtszaak tegen Google had aangespannen, omdat Google de lokale regels zou hebben overtreden.

Nieuw uiterlijk voor het context menu

In Chrome Bèta 60 heeft het context menu een nieuw uiterlijk gekregen. Het context menu is het menu dat verschijnt wanneer je een link of een plaatje lang ingedrukt houdt op een website. Helaas staat dit nieuwe menu nog niet standaard aan, maar moet je dit zelf aanzetten. Dit doe je door in de adresbalk het volgende in te vullen: chrome://flags#enable-custom-context-menu. Vervolgens kies je “ingeschakeld” in plaats van “standaard”.

Ook nieuw is de interface wanneer je een foto of bestand kunt kiezen om te uploaden naar een website. Hiervoor geldt hetzelfde als voor het nieuwe context menu: je moet het zelf even aanzetten. Vul je in de adresbalk van Chrome het volgende in: chrome://flags#enable-new-photo-picker. Net zoals bij het nieuwe context menu verander je “standaard” naar “ingeschakeld”.

Downloaden

Je kunt Chrome Beta 60 vanaf nu vinden in de Google Play Store. Dit betekent dat je de nieuwe functies direct kunt gebruiken.

Chrome Beta
Chrome Beta
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel