Google test adblocker in Chrome browser voor Android

Google Chrome krijgt een eigen ingebouwde advertentieblocker, de functie wordt in de meest recente alfa versie getest. Google wil met de blocker vooral ongewenste en hinderlijke advertenties blokkeren, normale advertenties worden wel getoond.

Adblocker tegen hinderlijke banners

In Google Chrome voor Android heeft de Canary build, een alfa versie van de browser, een adblocker gekregen. De advertentie blocker moet voornamelijk hinderlijke banners tegengaan zoals popups, automatisch afspelende video’s en takeovers. De instelling voor het in- en uitschakelen is te vinden in het instellingenmenu onder de noemer “Site-instellingen”.

Google Chrome Canary adblocker

Google wil in 2018 beginnen met het blokkeren van diverse hinderlijke advertenties als onderdeel van de Better Ads-standaard. Deze standaard is opgezet om de eerder genoemde advertenties tegen te gaan en reclame op het internet minder hinderlijk te maken voor gebruikers. Je kunt de Canary Build van Google Chrome downloaden uit de Google Play Store, let wel op dat in deze experimentele versie van de browser fouten voor kunnen komen.

Chrome Canary (instabiel)
Chrome Canary (instabiel)
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel