Krijgt Chrome voor Android voortaan de adresbalk onderin?

Google heeft de Chrome Canary browser voorzien van een update. Hierbij krijgen we mogelijk te zien welke nieuwe functies Google in de definitieve versie van Chrome mogelijk wil gaan toevoegen. De nieuwste update brengt een wijziging in de interface. De adresbalk is naar de onderzijde verplaatst.

Chrome adresbalk

Eerder deze maand bracht Google de Chrome Canary browser uit. Dit is een experimentele test-versie van Google Chrome en kan mogelijk instabiel zijn. Daarnaast bevat deze versie van Chrome functies die we juist wel of mogelijk niet gaan zien in de nieuwere versies van Chrome. Na Canary komt namelijk Chrome Dev, Chrome Beta en dan pas de stabiele versie van Chrome. In de nieuwste update voor Google Chrome Canary is de browser voorzien van een andere indeling.

Chrome adresbalk

Wat opvalt is dat de adresbalk in plaats van bovenin, nu onderin is geplaatst. Omdat het hier gaat om een testversie, is het nog niet geheel afgewerkt. Zo blijft er bovenin beeld een leeg vlak staan. De toestellen van Microsoft met Windows Phone hadden ook de adresbalk al onderin beeld. Wanneer je verder scrolt wordt de adresbalk automatisch verborgen.

Chrome Canary browser

Ook lijkt de nieuwe Chrome adresbalk in Chrome Dev aanwezig te zijn. Wel dien je de nieuwe functie zelf nog te activeren. Dit doe je door chrome://flags/#enable-chrome-home in de adresbalk te typen en dan deze functie in te schakelen. Hierna dient de browser herstart te worden.

Chrome Canary (instabiel)
Chrome Canary (instabiel)
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel