Google Home app vervangt Chromecast-app voor je cast-apparaten

Google Cast, de applicatie waarmee je apparaten zoals je Chromecast kunt beheren, heeft een opvolger gekregen. Met de nieuw uitgebrachte app Google Home beheer je voortaan de verschillende apparaten zoals de Chromecast en Google Home. De nieuwe app heeft een nieuw design en verschillende veranderingen.

Google Home app

Eerder werd al bekend dat Google de huidige Chromecast-applicatie zou aanpassen om niet alleen de Chromecast mee te kunnen beheren. Wanneer dit zou gebeuren werd echter niet bekend. Nu heeft Google de Google Home-app vrijgegeven en kan je de nieuwe applicatie gebruiken voor het beheren van je Chromecast.

Google Home app

Apparaten beheren

Wat direct opvalt is het nieuwe design en de andere indeling. Ook hoort bij de nieuwe toepassing een nieuw app-icoontje. Voortaan beheer je vanuit deze app de Chromecast (Audio). Tevens is het mogelijk om de nieuwe digitale assistent, Google Home. Deze gadget is helaas voorlopig nog niet beschikbaar in Nederland, maar komt wel naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

Google Home app

Er zijn in de Google Home app verschillende nieuwe icoontjes te vinden in het menu. Daarnaast zijn in plaats van drie, voortaan twee tabbladen in de app te vinden. Op het startscherm zie je de geïnstalleerde apps die werken met je Chromecast en ook kan je nieuwe apps ontdekken in het tweede tabblad.

Google Home app

De Google Home app zal de Google Cast app vervangen. Je hoeft dus niet de ene app te verwijderen en de andere te installeren. Persoonlijk vind ik de vorige versie van de app wel een stuk mooier. Wat vind jij?

Downloaden

De update wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Van het weekend schreven we al over de interessante aanbieding waarbij iedere Chromecast-bezitter 50 procent korting krijgt op een huurfilm. Lees hier alles over de Chromecast film aanbieding.

Google Home
Google Home
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel