Google Cast wordt ‘Google Home app’ en laat je ook Chromecast beheren

Voor de derde keer in relatief korte tijd hernoemd Google de huidige Google Cast-app. De nieuwe naam wordt Google Home-app en is direct ook een verzamelplaats voor je Chromecast-apparaten. Zoals de naam al aangeeft, worden ook andere apparaten met cast-functionaliteit getoond in de app, zoals Google Home.

Google Home app

Google heeft wijzigingen aangekondigd voor de applicatie waarmee je je Chromecast kan beheren. Waar de applicatie eerder nog Google Chromecast werd genoemd, is dat eerder dit jaar veranderd in ‘Google Cast’. De nieuwe naam voor de toepassing wordt Google Home app. Gisteren maakte het bedrijf meer details bekend over Google Home en kwam het met de nieuwe Chromecast Ultra.

Google Home app

Deze wijzigingen brengen wederom een naamsverandering naar de Chromecast-app. In de komende weken zal de Google Cast-app hernoemd worden naar Google Home-app. Hiermee kan je naast de Chromecast-apparaten ook je Google Home beheren. Ook het icoontje van de applicatie zal aangepast worden. In de vernieuwde app vind je ook direct nieuwe content voor je Cast-apparaten.

Op dit moment werkt Google aan de vernieuwde Google Home-app en zullen we deze volgens Google in de komende weken gaan zien. De huidige applicatie blijft gewoon zijn werk doen om je Chromecast te beheren.

Google Home
Google Home
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel