Google brengt Chrome Canary uit; browser met de laatste nieuwe snufjes

Als doorsnee gebruiker van Google Chrome zal je nu waarschijnlijk achter iets komen waar je nog nooit van had gehoord, meerdere release channels. Van onstabiel tot de stabiele versie van Google Chrome. Bij deze heeft Google de onstabiele release channel (Canary) ook beschikbaar gemaakt voor Android, dit terwijl de Canary versies tot op heden alleen verkrijgbaar waren voor Windows.

Google Chrome Canary

Google Chrome ondersteunt meerdere release channels, met als groot verschil de stabiliteit en de hoeveelheid support die gegeven wordt aan de groep gebruikers. Zo is er Chrome Alpha, Chrome Beta en de stabiele versie van Chrome. Nu is er ook Chrome Canary.

Chrome Canary

Verschillende versies

Google Chrome Canary is de versie waarin Google al haar laatste nieuwe functies in uitprobeert, of ze nou werken of niet. Deze versie van Google Chrome is vooral bedoeld voor ontwikkelaars en mensen die als eerste de nieuwste functies in Google Chrome willen uitproberen.

Zoals al eerder vermeld was deze versie tot op heden alleen beschikbaar voor Windows, maar Google heeft nu ook besloten om hem voor Android uit te gaan brengen.

Wat is Canary?

Net zoals de Canary versie voor de andere platforms bevat het de laatste code en biedt het vaak een aantal nieuwe functies, verbeteringen en bug-fixes. Het nadeel van deze versie van Google Chrome is dat ze zonder handmatige testen beschikbaar gemaakt worden, wat dus een grotere kans oplevert op een deels of zelfs helemaal niet werkende browser.

Het voordeel is wel, mocht dit het geval zijn dan is het team van Google sneller in staat een nieuwe versie naar buiten te brengen om de bugs op te lossen.

Chrome Canary

Updates

Voor nu zal er elke werkdag een nieuwe versie te vinden zijn in de Play Store, maar Google zegt dat in de toekomst er ook nieuwe versies in het weekend beschikbaar zullen zijn.

Door deze regelmatige updates is het voor mensen met mobiele data wel even opletten, mocht je altijd via je mobiele data updaten dan kost het updaten van de Canary versie je al meer dan 100MB per week.

Chrome Canary (instabiel)
Chrome Canary (instabiel)
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel