Chrome 53 voor Android met autoplay video-inhoud en meer

Google rolt een update uit voor de internetbrowser Google Chrome. Het gaat om de Android-app van Chrome naar versie 53. Onder andere autoplay voor video’s wordt toegevoegd. Ook zijn er diverse andere veranderingen doorgevoerd in Chrome 53.

Chrome 53 voor Android

De Android-app van Google Chrome is voorzien van een update naar versie 53. IN de nieuwste versie van de internetbrowser heeft Google een nieuwe API toegevoegd voor het aanvragen van betalingen. De betaling gaat vervolgens via Android Pay, een dienst die nog niet hier beschikbaar is. Het doel is hiermee van Google om consumenten sneller een product te laten betalen.

Chrome 53

Autoplay video

Waar je tot en met de vorige versie van Chrome voor Android zelf kon kiezen of je een video wilde afspelen op een pagina, zal vanaf nu Google dit voor je bepalen. De video wordt automatisch afgespeeld. Autoplay zal weliswaar de video automatisch starten zodra je tijdens het scrollen bij de video bent aangekomen, het geluid van de video zal wel automatisch gedempt worden (gelukkig). Google voegt de functie toe voor een naadloze surfervaring.

Een andere mogelijkheid die is toegevoegd voor ontwikkelaars, is dat ze voor notificaties in Chrome het icoontje in de statusbalk kunnen aanpassen. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd in de omgang met de batterij en de prestaties van Chrome op Android.

Downloaden

Chrome 53 wordt vanaf nu uitgerold voor Android via de Google Play Store.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel