Chrome 54 voor Android beschikbaar: audio op achtergrond, artikel-suggesties en meer

Google rolt een update uit voor de Chrome browser. In Chrome 54 voor Android zijn er verschillende vernieuwingen te vinden. Zo is er background audio, ofwel dat muziek op de achtergrond blijft doorspelen. Tevens krijg je Google Now-achtige kaarten met artikelen in de browser te zien. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij.

Chrome 54

Voor Android wordt een nieuwe update voor de Chrome browser uitgerold. We zijn inmiddels aangekomen bij Chrome 54. Deze versie van de browser bevat een aantal nieuwe functies. Een aantal hiervan doken in een eerdere beta-versie van Chrome al op, maar zijn nu dus klaar voor een brede uitrol.

Artikel suggesties

Bij het openen van de startpagina met snelkoppelingen, kan je voortaan naar beneden vegen. Daar krijg je een aantal nieuwsartikelen te zien die je mogelijk interessant vindt. Je kunt deze direct in de mobiele website openen of wegvegen. Door artikelen weg te vegen en vervolgens op ‘opnieuw laden’ te klikken wordt het aanbod van nieuwsberichten geactualiseerd. Tevens is er een kaart zichtbaar met recente bladwijzers.

Background audio

Background audio, ofwel audio op de achtergrond, werd eerder al geïntroduceerd in Chrome Beta 54. Helaas is deze functionaliteit wel wat aangepast. Waar je in de beta-versie nog YouTube op de achtergrond kon afspelen, zonder Chrome geopend te hebben, is dat nu niet meer mogelijk.

Uit onze test blijken de meeste andere diensten wel te werken. Zo kan je het geluid van filmpjes van Facebook of Vimeo gewoon op de achtergrond af laten spelen terwijl je bijvoorbeeld WhatsApp hebt geopend. Ook is het mogelijk om muziek via de website van Soundcloud op de achtergrond door te laten spelen. Via de melding in de notificatiebalk kan je de muziek pauzeren of juist weer verder afspelen.

Chrome 54 tabblad

Wachtwoorden en tabbladen

In Chrome 54 zijn ook nog enkele andere wijzigingen doorgevoerd. Zo zal het vragen of je een eerder opgeslagen wachtwoord wilt bijwerken als deze opnieuw wordt ingesteld.

Tevens is de vormgeving van het overzicht met actieve tabbladen lichtjes aangepast.

Update

De update wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold. Hierdoor kan het even duren voordat de update voor iedereen beschikbaar is. Mocht je niet langer willen wachten, dan kan je hier de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie per toestel kan verschillen.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel