Chrome 61 voor Android introduceert nieuw startscherm en meer

De Google Chrome browser heeft een nieuwe stabiele versie gekregen. Chrome 61 vernieuwd onder andere het startscherm van de browser, de Google Translate balk en nog veel meer. De update wordt al uitgerold naar alle gebruikers.

Google Chrome 61

Chrome 61 vernieuwd het startscherm van de browser met interessante artikelen uit een breed aanbod van nieuwsbronnen. Uiteraard zijn de meest bezochte websites ook nog aanwezig. Knoppen onderaan het display geven snel toegang tot favorieten, downloads en geschiedenis. De adresbalk die je eveneens onder in het display vindt kun je gebruiken voor zoekopdrachten en het intikken van een webadres.

Chrome Beta 61

Wanneer je op een website terecht komt in een vreemde taal dan kun je deze laten vertalen door Chrome. De balk waarin dit wordt gevraagd is echter een stuk kleiner geworden en neemt niet langer een kwart van het scherm in. Standaard wordt niet bij iedereen de nieuwe vertaal-balk getoond. Je kunt deze forceren door in de adresbalk chrome://flags te typen en vervolgens de optie ‘New translate infobar’ te activeren.

Daarnaast zijn er meer kleine verbeteringen zoals een nieuwe bestandskiezer die je bijvoorbeeld direct inzicht geeft in de nieuwste afbeeldingen op je toestel. De in Chrome 55 geïntroduceerde Web Share API is nu breed beschikbaar gemaakt en klaar voor het grote publiek. Tot slot is het mogelijk om USB apparaten te bedienen via je Chrome browser, na het geven van toestemming kun je bijvoorbeeld een Arduino gebruiken in Chrome.

De update Chrome 61 voor Android wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold. Het kan enige tijd duren voordat de update bij iedereen beschikbaar is. Wil je niet langer wachten, dan kun je hier de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel