Chrome 55 voor Android: offline websites, verbeteringen downloads en meer

Google heeft Chrome 55 voor Android uitgebracht. In de nieuwste versie van de internetbrowser zijn een aantal handige, nieuwe functies te vinden. Het eerste dat opvalt is het vernieuwde menu met meer opties. Denk aan de offline-modus en ‘downloads’. Echter heeft Google nog meer verbeteringen doorgevoerd.

Chrome 55 voor Android

Als je het internet op wilt met je Android-apparaat, is de kans groot dat je dit doet via de Chrome browser. Deze wordt standaard meegeleverd op je Android-toestel en wordt met regelmaat voorzien van een update. Ook nu staat er weer een update klaar; Chrome 55. Deze is voorzien van verschillende verbeteringen die we voor je op een rij zetten.

Chrome 55

Offline websites downloaden

Vanaf nu is er in het menu een download-icoontje te vinden waarmee je een webpagina kunt opslaan. Vervolgens kan je deze offline bewaren en bekijken als je geen actieve internetverbinding hebt. Bij het informatievenster zie je wanneer je de website hebt opgeslagen. Er wordt als het ware een screenshot gemaakt van de pagina zoals hij nu is. De achterliggende pagina’s worden niet opgeslagen, alleen hetgeen dat je op dat moment ziet.

Chrome 55 offline

Video’s en muziek opslaan

Een andere nieuwe functie is de download-button bij mediabestanden. Bij verschillende websites die gebruik maken van HTML5 video’s vind je nu de download-button, zodat je een video direct kunt opslaan op je smartphone. Helaas bij YouTube is deze niet aanwezig, maar bijvoorbeeld wel bij de mobiele website van Facebook. Ook andere HTML5-content zoals muziek en dergelijke kan op deze manier opgeslagen worden. Hier dienen echter door de website geen beperkingen voor te gelden, anders werkt het niet.

Chrome 55 video download

Download-manager

Er is in Chrome 55 een vernieuwde download-manager. Hier vind je een overzicht van de items die je via de Chrome-browser op je toestel hebt gedownload. Denk aan plaatjes, video’s of juist de offline opgeslagen webpagina. In het uitschuifbare venster zie je hoeveel ruimte gebruikt met je Chrome downloads. Ook kan je hier de bestanden filteren op bijvoorbeeld pagina’s, videobestanden, audio en dergelijke.

Update downloaden

Google rolt de Chrome 55 update vanaf nu langzaam uit. Dit betekent dat de update nog even op zich kan laten wachten, voordat hij beschikbaar is via de Google Play Store. Mocht je niet willen wachten totdat de update je toestel bereikt, dan kan je hier de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel