Chrome Beta 64 blokkeert redirect naar advertenties en brengt verbeteringen

Google rolt een nieuwe beta-versie uit van de Chrome browser voor Android. In Chrome Beta 64 wordt voorkomen dat er nog ‘stiekem’ geredirect wordt naar advertenties. Tevens zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd in de browser-app.

Chrome Beta 64

Er staat een update klaar voor de beta-versie van Chrome Beta. In Chrome Beta 64 vinden we als eerst onderin beeld de witte navigatiebalk. Eerder was deze nog zwart. Bij verschillende Google-apps is deze inmiddels aangepast, omdat het de kans op inbranden zou verkleinen. Overigens is deze wijziging alleen zichtbaar bij toestellen met Android 8.1 Oreo.

Chrome Beta 64 redirect

Google Chrome Beta 64 brengt nog een prettige verbetering en dat is het blokkeren van ‘redirects’ naar advertenties. Deze kunnen bijvoorbeeld tevoorschijn komen via een reclamebanner of ander soort inhoud. Chrome Beta 64 blokkeert deze omleidingen waardoor je weer wat veiliger kunt surfen. Uiteraard kan er wel gewoon geklikt worden op ‘niet schadelijke banners’.

Google heeft ook tal van andere optimalisaties doorgevoerd op de achtergrond. Hiervan merk je als gebruiker dus niet direct iets.

Downloaden

Chrome Beta 64 is zoals gezegd een beta-versie. Binnenkort zal Google dus deze features ook toevoegen aan de definitieve versie van de Android-app. Mocht je hier niet op willen wachten, dan kun je via onderstaande button de beta downloaden uit de Play Store.

Chrome Beta
Chrome Beta
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel