Chrome voor Android laat je binnenkort opslaglocatie voor downloads kiezen

Als je een bestand opslaat, zoals een PDF, afbeelding of video in Chrome, belandt hij standaard in je Downloads map. Op je computer kun je al veel langer aangeven waar een bestand opgeslagen moet worden, en Chrome voor Android krijgt deze mogelijkheid ook.

Kiezen opslaglocatie in Chrome voor Android

Google test verbeteringen voor de Chrome-browser. De collega’s van XDA hebben in de code van Chrome voor Android een nieuwe ontdekking gedaan. Het wordt binnenkort mogelijk om een opslaglocatie te kiezen voor bestanden die je vanuit de internetbrowser wilt downloaden.

Of je nou een PDF van een menukaart wilt downloaden, een plaatje op wilt slaan of die ene video of APK wilt bewaren; de bestanden worden standaard allemaal in dezelfde map opgeslagen met de Android-app. In de toekomst moet het dus mogelijk worden om niet automatisch dit te laten gebeuren maar zelf een map te kiezen waar een bestand wordt opgeslagen.

Verwacht wordt dat de functie als eerst in een beta-versie is te vinden. Als de functie actief is krijg je de optie ‘#chrome: //flags#enable-downloads-location-change’ te zien. Zodra deze functie geactiveerd is, zal het voor het opslaan mogelijk worden te kiezen in welke map het bestand opgeslagen moet worden.

We schreven vrijdag al over de Chrome 63 update waarbij nieuwe functies werden toegevoegd.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel